Mountainshield verkoopt 100.000 aandelen VNC

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 10:11

Eerder al conversie obligatielening.

(ABM FN-Dow Jones) Het Mountainshield Capital Fund heeft zo'n 100.000 aandelen Verenigde Nederlandse Compagnie verkocht. Dit valt vrijdag op te maken uit een nieuwe melding in het register van de Autoriteit Financiële Markten.

Wim Kemper, via ROI am de beheerder van het Mountainshield fonds, meldde per 3 oktober een verlaging van het belang in VNC naar 10,11 procent, ofwel 611.889 aandelen.

Recent converteerde Mountainshield reeds een obligatielening van 1,2 miljoen euro in 342.900 aandelen VNC. Door deze conversie zou het fonds uitkomen op ongeveer 705.000 aandelen, bijna 100.000 meer dan de melding die het fonds per 3 oktober deed.

Selwyn Duijvestijn, verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van het Mountainshield fonds, bevestigde vrijdag tegen ABM Financial News dat er circa 100.000 stukken VNC via de beurs zijn verkocht, over een langere periode. Wie de koper of kopers waren, bleef onbekend.

Reuring

Om de conversie van 1,2 miljoen euro was nog al wat te doen de afgelopen dagen. Door de conversie liet Mountainshield bijvoorbeeld een flink bedrag aan rente-inkomsten liggen en een beter aanbod van de bekende belegger Geert Schaaij werd afgewezen. Schaaij was, zo bleek uit onderzoek van ABM Financial News, bereid om voor de obligatielening 450.000 aandelen VNC te leveren.

Duijvestijn zei woensdag tegen ABM Financial News dat de beheerders van het fonds niet op het bod zijn ingegaan, omdat  ze het "te dubieus" vonden om de obligatie door te verkopen aan de voormalig VNC-bestuurder Schaaij, die samen met voormalig VNC-commissaris Van Veldhoven destijds rechtstreeks verantwoordelijk was voor de uitgifte van de obligatie van 1,2 miljoen euro.

In een reactie tegen ABM Financial News liet Schaaij vervolgens optekenen de keuze van Mountainshield om te converteren "krankzinnig" te vinden.

De converteerbare obligatie met een coupon van 5 procent kende een verplichte conversie tegen 3,50 euro per aandeel. VNC handelde vrijdag 1,4 procent hoger op 1,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 1,02 -1,92% -0,02 1,04