Mountainshield meldt kleiner belang in de Verenigde Nederlandse Compagnie

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 08:58

Kapitaalbelang nog altijd meer dan 10 procent.

(ABM FN-Dow Jones) W.L. Kemper heeft een kleiner belang in de Verenigde Nederlandse Compagnie gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 3 oktober 2017.

W.L. Kemper, die de beheerder is van het Mountainshield Capital Fund, meldde een kapitaalbelang van 10,11 procent met een stemrecht van eveneens 10,11 procent in VNC.

Op 16 juni 2017 meldde W.L. Kemper nog een kapitaalbelang van 12,54 procent met een stemrecht van 2,27 procent.

Recent converteerde Mountainshield een obligatielening van 1,2 miljoen euro in 342.900 aandelen VNC. Om deze conversie was nog al wat te doen, omdat Mountainshield bijvoorbeeld een flink bedrag aan rente-inkomsten liet liggen en het een beter aanbod van de bekende belegger Geert Schaaij afwees. Schaaij was, zo bleek uit onderzoek van ABM Financial News, bereid om voor de obligatielening 450.000 aandelen VNC te leveren.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang. 

 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Shell stijgt, Galapagos grootste verliezer.

Gisteren - Lees verder

Nieuwe records op Wall Street

Nasdaq daalt voor afscheidstoespraak Yellen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Markt wacht op laatste optreden Yellen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs daalt

Na de top van maandag.

Gisteren - Lees verder

Centrale banken op de bres voor klimaatdoelen

Toezichthouders willen financieel systeem vergroenen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 0,94 2,17% 0,02 0,92