Lagere tarieven leiden tot passagiersrecords bij Easyjet

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 08:52

Omzet per stoel wel naar beneden.

(ABM FN) Het aantal passagiers dat met Easyjet vloog, bereikte in het afgelopen kwartaal een record, vooral dankzij lagere ticketprijzen in de zomer. Dit maakte de Britse prijsvechter vrijdag bekend in een trading update. 

In de drie maanden tot eind september kwam het aantal passagiers uit op 24,1 miljoen. De bezettingsgraad bedroeg 95,6 procent, wat eveneens een record was. Volgens de vliegmaatschappij maakten passagiers gretig gebruik van de lagere prijzen voor tickets gedurende de zomer, met name voor vluchten vanuit het Verenigde Koninkrijk naar strandbestemmingen. 

De omzet per stoel daalde daardoor wel met 3,7 procent op jaarbasis, gemeten tegen constante wisselkoersen. In de tweede helft van Easyjets gebroken boekjaar was sprake van een daling van 1,4 procent, wat volgens de onderneming iets beter is dan was verwacht. 

Easyjet breidde de capaciteit uit met 8 procent gedurende de zomermaanden. 

Voor het volledige jaar verwacht Easyjet een winst voor belasting van 405 miljoen tot 410 miljoen Britse pond, wat aan de bovenkant is van de eerder afgegeven outlook van 380 miljoen tot 420 miljoen pond. 

De financiële gezondheid blijft op peil met kasreserves van waarschijnlijk 357 miljoen pond. De prijsvechter verwacht in het komende jaar aanzienlijk te zullen investeren in nieuwe vliegtuigen. 

Voor het nieuwe boekjaar, dat loopt tot 30 september 2018 wil Easyjet de capaciteit met 6 procent verhogen. De vliegmaatschappij denkt dat de winstgevendheid onder druk zal blijven staan, terwijl de omzet zal verbeteren. 

Op 21 november dit jaar worden de volledige jaarresultaten gepresenteerd. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstherstel voorzien bij Intertrust

Aangepast groeidoel haalbaar volgens analisten.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Rentevergadering Bank of England in vizier.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen begint terug te lopen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen komt op stoom.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Agenda goed vol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.