Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 12:27

Markt in afwachting van Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren vrijdag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 390,28 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.985,67 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.374,05 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent hoger op 7.527,06 punten.

De handelsdag wordt volledig gedomineerd door het Amerikaans banenrapport. "Handelaren wacht met smart op het Amerikaans banenrapport, hoewel de verwachtingen voor deze publicatie later op de dag laag zijn", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

De Verenigde Staten hebben vorige maand misschien voor het eerst in acht jaar het aantal werkende Amerikanen zien dalen, maar dit is volgens de financiële website MarketWatch niet omdat het slecht gaat met de Amerikaanse economie, maar door de effecten van de orkanen Harvey en Irma.

Daarnaast kijkt de markt naar het Verenigd Koninkrijk, vanwege de stijgende speculatie dat de regering afkoerst op tussentijdse verkiezingen, waardoor het Britse pond onder druk staat. "Gelukkig voor beleggers is sprake van een negatieve correlatie tussen het pond en de richting van blue-chip-aandelen", aldus analist Jasper Lawler van London Capital Group.

Tot slot volgt de markt met argusogen de oplopende politieke spanningen omtrent het onafhankelijkheidsreferendum in het Spaanse Catalonië. De Spaanse IBEX 35 index noteerde 0,9 procent lager.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse fabrieksorders in augustus op maandbasis zijn gestegen met 3,6 procent, terwijl de binnenlandse orders in juli met 2,7 procent stegen en de orders uit het buitenland met 4,3 procent toenamen.

De industrie in Spanje heeft in augustus op maand- en jaarbasis achtereenvolgens 1,0 procent en 1,8 procent meer geproduceerd dan een jaar eerder.

De detailhandelsverkopen in Italië zijn in augustus op maandbasis met 0,3 procent gedaald. Op jaarbasis was sprake van een daling van 0,5 procent.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 50,45 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 56,82 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1706. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1711 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1697 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Spaanse banken noteerden rond het middaguur lager. Banco de Sabadell verloor 3,0 procent en CaixaBank noteerde 2,2 procent lager.

EasyJet noteerde rond het middaguur 2,3 procent lager. Hoewel de prijsvechter tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal meldde dat de omzet over het hele boekjaar aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte zal uitkomen. Het concern sprak tevens van druk op de sector.

Sectorgenoot Ryanair verloor 1,9 procent, nadat CEO Michael O'Leary beloofde het salaris van piloten te verhogen.

Daimler won 0,5 procent, nadat de Duitse autoproducent zei dat de Mercedes-Benz groep in september 3,7 procent meer auto's heeft verkocht.

CRH verloor 1,1 procent, nadat de Amerikaanse cementproducent Ash Grove Cement meldde een overnamebod ontvangen te hebben van 3,8 miljard dollar, waarmee het bod van CRH ter waarde van 3,5 miljard dollar is overtroffen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren vlak.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent hoger op 2.552,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 22.775,39 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.585,36 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Damrak start lager na nieuwe koersval Wall Street

Dow meer dan 10 procent onder top.

19 minuten geleden - Lees verder

Qualcomm wijst nieuw bod Broadcom af

Bod van ruim 121 miljard dollar.

24 minuten geleden - Lees verder

Update: Daling resultaten Flow Traders licht meevallend

Omzet en winst hoger dan voorzien.

25 minuten geleden - Lees verder

Daling resultaten Flow Traders licht meevallend

Omzet en winst hoger dan voorzien.

49 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting lagere opening

Wall Street stevig in het rood.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.151,68 -1,98% -104,22 5.255,90
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.377,99 -1,16% -63,09 5.441,08