Costco Wholsale boekt hogere winst

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 07:46

Vergelijkbare omzet ook gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Costco Wholesale heeft in het afgelopen kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst zien stijgen. Dit maakte het Amerikaanse retailbedrijf donderdagavond nabeurs bekend.

De totale omzet van Costco steeg in het op 3 september geëindigde vierde kwartaal op jaarbasis van 36,6 miljard naar 42,3 miljard dollar, maar hierbij dient te worden aangetekend dat het op 3 september geëindigde kwartaal dit jaar 17 verkoopweken telde, tegen 16 weken een jaar geleden. Maar ook op vergelijkbare basis was er sprake van een omzetstijging in alle regio's en ook in de online verkopen.

Het resultaat voor belastingen steeg van 1,2 miljard naar 1,4 miljard dollar. De nettowinst aan Costco toe te wijzen nam toe van 779 miljoen naar 919 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,77 naar 2,08 dollar.

Jaarcijfers

De jaaromzet van Costco steeg van 118,7 miljard naar 129,0 miljard dollar. Hier hielp een extra verkoopweek eveneens mee aan de omzetgroei, maar ook hier steeg de vergelijkbare omzet in alle regio's en online.

De nettowinst nam toe van 2,4 miljard naar 2,7 miljard dollar. De winst per aandeel steeg van 5,33 naar 6,08 dollar. De jaarwinst werd voor 82 miljoen dollar positief beïnvloed door belastingvoordelen en voor circa 51 miljoen dollar door andere eenmalige baten.

Costco eindige het jaar met 741 operationele warenhuizen in Noord- en Latijns Amerika, Europa, Azië en Australië. Het concern is daarnaast online actief in de VS, Canada, Mexico, het Verenigd koninkrijk, Zuid-Korea en Taiwan.

In de elektronische handel nabeurs noteerde het aandeel Costco Wholesale 2,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street beweegt richting licht hogere opening

Inflatie conform de verwachting.

47 minuten geleden - Lees verder

Wells Fargo boekt meer winst

Meevaller dankzij belastingverlagingen.

57 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse detailhandelsverkopen stijgen minder hard

Toename van 0,4 procent in december.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse consumentenprijzen conform verwachting gestegen

Inflatie op jaarbasis 2,1 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Update: belastingverlaging drukt winst JPMorgan

Topman noemt verlaging evenwel goede zaak.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.