Beursblik: orkanen vertekenen Amerikaanse arbeidsdata

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 10:55

Mogelijk eerste daling werkgelegenheid in 83 maanden.

(ABM FN-Dow Jones) Het orkaanseizoen heeft het in de Verenigde Staten moeilijker gemaakt voor werknemers om te werken, maar met de Amerikaanse economie gaat het prima. Dit schreef MarketWatch vrijdag op basis van een aantal geraadpleegde economen in aanloop naar de publicatie van het Amerikaans banenrapport.

De Verenigde Staten hebben vorige maand misschien voor het eerst in acht jaar het aantal werkende Amerikanen zien dalen, maar dit is volgens de financiële website MarketWatch niet omdat het slecht gaat met de Amerikaanse economie. Sinds oktober 2010, 83 maanden op rij, was sprake van een stijging van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten.

Deze opwaartse trend wordt waarschijnlijk in het Amerikaans banenrapport van september doorbroken door de effecten van de orkanen Harvey en Irma. De orkanen teisterden met name Texas en Florida, de staten met het tweede en vierde hoogste aantal werkenden.

De orkanen verstoren waarschijnlijk de werkgelegenheidsniveau's in de Verenigde Staten in september, omdat veel mensen niet konden werken. Washington baseert de data op mensen die daadwerkelijk op hun werk aanwezig waren.

"We hebben zeer weinig tot geen vertrouwen in onze prognoses voor september", zei econoom Richard Moody van Regions Financial.

In november zijn de effecten van de orkanen volgens de marktvolger waarschijnlijk weer vervaagd. In sommige gevallen, zoals de werkgelegenheidsniveau's, zullen mogelijk zelfs overdreven stijgingen geconstateerd kunnen worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.