Beursblik: ING zet Brunel op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 08:41

Koersdoel omhoog naar 17,20 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het advies voor Brunel Inernational verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 14,00 naar 17,20 euro.

Analist Marc Zwartsenburg merkte daarbij op dat het aandeel de laatste tijd weliswaar is gestegen, maar dat Brunel zowel operationeel als in de koers van het fonds de bodem nog maar net heeft verlaten.

Zwartsenburg voorziet een versnelling van het momentum in het tweede halfjaar van groei in Nederland en Duitsland, waarbij in het laatste land ook de problemen met vakbonden zijn opgelost. Verder ziet de marktvorser dat de operaties in de energiesector inmiddels zijn gestabiliseerd en dat de diversificatiestrategie vanaf het vierde kwartaal bijdraagt aan de groei.

De analist ziet die diversificatie als een groeiaanjager voor 2018, waarbij volgend jaar ook nog eens en significant lager belastingniveau wordt voorzien.

Zwartsenburg denkt dat de outlook van Brunel voor de EBIT in 2017 van tenminste 15 miljoen euro te conservatief is en dat deze zal worden overtroffen.

Desalniettemin bestempelt ING 2017 om verschillende eenmalige redenen als "een verloren jaar". Zwartsenburg wees daarbij onder meer  een negatief werkdageffect, vakbondsproblemen in Duitsland, zwakke prestaties van de energietak en aanpak van de hoge kostenbasis in Nederland. 

Voor 2018 voorziet ING een verdubbeling van de EBIT. Verder merkte de analist op dat de markt de tak Global Businesses stevig onderwaardeert en dat een overnamebod op Brunel niet uitgesloten mag worden, hoewel de kans hierop volgens Zwartsenburg niet heel groot is.

Het aandeel Brunel International sloot donderdag 0,1 procent lager op 14,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

11 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

25 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

46 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

52 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRUNEL I... toevoegen aan uw watchlist 15,29 0,20% 0,03 15,26