Amerikaanse futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 12:48

Markt in afwachting van Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen vrijdag richting een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De handelsdag wordt volledig gedomineerd door het Amerikaans banenrapport. "Marktvolgers rekenen op een zwak banenrapport", aldus marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. "Het tol van orkaan Harvey op de Amerikaanse economie is nog onduidelijk, maar de orkaan zal zijn weerslag hebben op de cijfers van deze maand, die ongetwijfeld zwak zullen zijn", voegde hij toe. "Sterke inkoopmanagersindexen voor de industrie- en dienstensector en een positief ADP-rapport suggereren dat het banenrapport misschien niet zo slecht zal zijn als verwacht, zodat de markt mogelijk een verrassing staat te wachten", aldus Anthis.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 50,39 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 56,81 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1710. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1711 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1697 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Costco kan vrijdag waarschijnlijk rekenen op aandacht van beleggers, nadat de Amerikaanse retailer donderdag laat over het fiscale vierde kwartaal tegenvallende resultaten rapporteerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,74 procent lager.

Yum China steeg 3,1 procent, nadat de Yum Brands spin-off tijdens zijn cijferpublicatie voor het eerst een dividenduitkering aankondigde en teven meldde eigen aandelen te gaan inkopen. Yum Brands noteerde voorbeurs 0,8 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent hoger op 2.552,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 22.775,39 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.585,36 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.