Valuta: Amerikaans banenrapport domineert valutamarkt

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 09:50

Centrale banken tevens nauwgezet gevolgd.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt wacht donderdag met name op het Amerikaans banenrapport, dat voor vrijdag geagendeerd staat. Dit zei valutaspecialist Joost Phielix van valutabroker Ebury.

Uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP bleek woensdag dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector in de Verenigde Staten in september is gestegen met 135.000. "Een verrassend sterke groei", aldus de analist, "wat betekent dat het banenrapport van vrijdag ook redelijk goed zou kunnen uitkomen". "Dit zou de dollar ondersteunen", aldus Phielix.

Daarnaast wijst de valutaspecialist erop dat de meest recente data uit de Verenigde Staten redelijk waren en in sommige gevallen zelfs sterker dan verwacht uitvielen, terwijl het negatieve effect van het orkaanseizoen meeviel.

Diverse sprekers van de Federal Reserve en de notulen van de Europese Centrale Bank kunnen gedurende het verloop van de handelsdag volgens Phielix tevens voor richting zorgen. De vraag of de Federal Reserve de rente eind dit jaar zal verhogen en meer inzicht in het beleid van de Europese Centrale Bank zijn focuspunten voor de markt, aldus de valutaspecialist.

De euro noteerde donderdagochtend 0,1 procent hoger tegenover de dollar op 1,1774, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen tevens 0,1 procent hoger noteerde op 132,68. De dollar verloot tegenover de yen 0,1 procent tot 112,70. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,5 procent hoger op 0,8925, terwijl de dollar 0,4 procent won tegenover de Britse munt op 0,7578.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Damrak komt op adem

Op weekbasis aardige winst.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.