Private equity domineert veiling Unilever-margarines - media

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 21:59

Blue Band-divisie 8 miljard dollar waard.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft een groep private equity-bedrijven gevraagd om uiterlijk 19 oktober voorlopige biedingen uit te brengen op zijn margarine- en spreadsactiviteiten, die zo'n 8 miljard dollar waard zouden zijn. Dat meldde persbureau Reuters donderdag.

Het persbureau, dat zich baseert op twee anonieme bronnen, schreef dat de verkoopprocedure voor het margarinebedrijf, dat ondere andere de merken Blue Band, Flora en 'I can't believe it's not butter' voert, eind september van start ging met het toezenden van vertrouwelijke informatie door Unilever aan een aantal bekende opkoopfondsen. Deze private equity-partijen zouden sinds het begin van de zomer aan deze deal aan het werken zijn.

De private equity-investeerders die de veiling domineren worden gelokt door de sterke winstmarges van het Unilever-onderdeel. Maar omdat Westerse consumenten steeds minder brood en margarine eten, zou het onderdeel volgens de bronnen toch lastig te waarderen zijn.

Er zouden drie rivaliserende consortiums meedingen: Bain Capital in consortium met Clayton Dubilier & Rice ten eerste, Blackstone en CVC Capital Partner als tweede en KKR met het staatsinvesteringsfonds van Singapore GIC als derde. Het Amerikaanse fonds Apollo zou in zijn eentje willen bieden. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

16 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

29 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

51 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

57 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 43,51 0,30% 0,13 43,38