Coucke ziet aandelen SnowWorld binnenkomen

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 08:48

Miljardair deed bod op alle aandelen exploitant skihallen.

(ABM FN-Dow Jones) Grootaandeelhouders in SnowWorld hebben een flink deel van hun belang in de exploitant van overdekte skihallen verkocht, nadat de Belgische miljardair Marc Coucke zich als koper meldde.

Via zijn investeringsvehikel Alychlo sloot Coucke een deal met CEO Koos Hendriks om een belang van 40 procent over te nemen tegen 9,50 euro per aandeel. Vervolgens lanceerde Alychlo een verplicht openbaar bod op het resterende belang in SnowWorld van iets meer dan 36 procent, eveneens voor 9,50 euro per stuk.

CEO Koos Hendriks meldde per 28 september in het register van de Autoriteit Financiële Markten een verlaging van zijn belang in SnowWorld. Hield de topman eind maart van dit jaar nog ruim 1,5 miljoen aandelen, inmiddels zijn dit er nog maar 314.564, ofwel een belang van 10,0 procent, waar dit eerder nog 49,53 procent was. Hendriks verkocht zijn stukken voor 9,50 euro per aandeel. Zo inde de CEO bijna 12 miljoen euro.

Axxion verkleinde het belang in SnowWorld van 3,30 procent in februari van dit jaar naar 2,65 procent per 29 september.

Het aandeel SnowWorld sloot woensdag vrijwel onveranderd op 9,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SNOWWORLD toevoegen aan uw watchlist 9,52 -0,42% -0,04 9,54