Constellation Brands winst sterk gegroeid

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 14:20

Concern voorziet voor hele boekjaar hogere winst per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Constellation Brands heeft in het op 31 augustus geëindigde tweede kwartaal van het gebroken de winst sterk zien oplopen en verhoogde de verwachting voor de winst per aandeel. Dit maakte de Amerikaanse eigenaar van meer dan honderd bier- en wijnmerken en sterke drank donderdag voorbeurs bekend.

CEO Rob Sands sprak van een sterk kwartaaal en voorziet verdere groei en versterking van marktleiderschap "dankzij sterke operationele prestaties en een slimme merkenportefeuille".

De omzet van het concern van biermerken als Corona en Modelo en wijnmerken als Robert Mondavi en Clos du Bois steeg in het tweede kwartaal met 3 procent van 2,2 miljard naar 2,3 miljard dollar.

In de bierdivisie groeide het volume met 11,7 procent, maar er was een volumekrimp van 19,2 procent bij de divisie wijn en sterke drank.

Het operationeel resultaat steeg met 14 procent van 610,9 miljoen naar 713,9 miljoen dollar.

Dit leverde een nettowinst op van 499,5 miljoen dollar, 42 procent meer dan de 358,9 miljoen een jaar geleden. Per aandeel bedroeg de winst 2,48 dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,00 dollar.

Dividend

Voor het tweede kwartaal stelt Constellation Brands een dividend voor van 0,52 dollar per aandeel Constellation Brands A en 0,47 dollar voor een aandeel B.

Outlook

Voor het lopende fiscale boekjaar dat eindigt op 28 februari, voorziet Constellation Brands nu een winst per aandeel van 7,90 tot 8,05 dollar, waar dat bij de rapportage van het eerste kwartaal nog 7,55 tot 7,75 dollar was. Over het vorige boekjaar 2017 lag dit op 7,52 per aandeel. 

Het concern voorziet omzetgroei van 9 tot 11 procent en een groei van het operationeel resultaat van 17 tot 19 procent bij bier, maar een omzetkrimp van 4 tot 6 procent en een vlak operationeel resultaat bij wijn en sterke drank .

Het aandeel Constellation Brands noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 4,4 procent hoger op 210,03 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nieuwe Amerikaanse belastingwet dichterbij

Vennootschapsbelasting 21 procent.

45 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Amerikaans rentebesluit afgewacht.

1 uur geleden - Lees verder

Van Lanschot Kempen keert op 20 december uit

Geen verzet tegen dividend van 1,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak eindigt lager

Financiƫle markten in afwachting van toelichting Yellen.

2 uren geleden - Lees verder

Stern keert dividend uit

Interimdividend 0,25 euro per aandeel.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.