Beursblik: vertraging omzetgroei Amerikaanse telecomsector

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 10:30

Europese telecombedrijven groeien juist sneller volgens Moody's.

(ABM FN-Dow Jones) Telecombedrijven in de Verenigde Staten zullen hun omzet dit jaar zien afkoelen, terwijl Europese sectorgenoten de winst juist zien aantrekken. Dit verwacht kredietbeoordelaar Moody's. 

Moody's verwacht dat de omzetgroei van telecombedrijven in de Verenigde Staten zal vertragen, waarbij de vrije kasstroom van bedrijven met circa 2 procent zal dalen. De ondernemingen voelen volgens de kredietbeoordelaar de toegenomen prijsdruk, met name in het draadloze segment nu er steeds vaker onbeperkte internetbundels worden aangeboden.

In Europa zullen telecombedrijven juist van een aanhoudende periode van groei genieten in 2018, na jaren van omzetdaling. Consumenten besteden meer en de vraag naar snel internet groeit, zo merkte Moody's op. De kredietbeoordelaar mikt op een omzetgroei tot 1,5 procent voor Europese telecombedrijven. 

Volgens Moody's pakken Europese bedrijven het slim aan door consumenten bundels aan te bieden met daarin televisie, breedband en telefonie. Dit stelt de ondernemingen beter in staat om de prijzen op te voeren, aldus de kredietbeoordelaar. 

Moody's verwacht dat zowel de Europese als de Amerikaanse markt met consolidatie te maken zal krijgen. Dit zal in de Verenigde Staten betekenen dat providers onderling samengaan, terwijl in Europa een samensmelting van telecom- en kabelbedrijven wordt voorzien. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

IBM boekt licht lagere omzet en winst

Voorziet in hele boekjaar aangepaste winst van 13,80 dollar per aandeel.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste daler.

28 minuten geleden - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow passeert tussentijds de 23.000 punten.

34 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting vlak slot

Dow passeert tussentijds de 23.000 punten.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs nipt hoger gesloten

Stijgende politieke spanningen Irak ondersteunen olieprijs.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.