Beursblik: toon notulen ECB iet scherper

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 15:30

Rabobank rekent op voorzichtig optreden centrale bank.

(ABM FN-Dow Jones) De notulen van de Europese Centrale Bank van donderdagmiddag bevestigden grotendeels wat al bekend was, maar waren wel iets scherper van toon. Dit zei marktanalist Elwin de Groot van Rabobank tegen ABM Financial News.

"Niet heel bijzonder", oordeelde De Groot over de notulen van de laatste rentevergadering van de ECB.

Het gestaag aantrekken va de inflatie klonk door de notulen heen, zo zei de analist. Volgens De Groot lijkt de ECB zich geen zorgen te maken over de richting, maar meer over het tempo van de onderliggende inflatie. Dit, zo oordeelde, Rabobank is meer "hawkish" dan louter aangeven dat de deflatierisico's zijn afgenomen.

Rabobank verwacht dat de ECB "haar guidance heel neutraal en symmetrisch zal gaan neerzetten". Dit om de mogelijkheid open te houden voor nieuwe verruimingen mochten de cijfers daartoe aanleiding geven, aldus De Groot. "Met andere woorden de neerwaartse aanpassing is een signaal, maar niet per se eenrichtingsverkeer."

"Tevens denken wij dat de ECB de rente lang laag, dat wil zeggen rond het huidige niveau, zal houden en dat de bank dat zal benadrukken om de effecten van QE afbouw op de marktrentes te temperen", voegde De Groot toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Franse dochter Altice zet uitrol glasvezel in koelkast

Omvangrijke investeringen gemoeid met glasvezel.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Centrale banken domineren sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Enkele resultaten op de rol.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Nauwelijks agendapunten.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Benzinevoorraden stijgen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.