Beursblik: overname Fagron logische stap

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 09:32

KBC Securities spreekt van continuering buy and build strategie.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van het Braziliaanse All Chemistry is een logische stap en een voortzetting van de buy and build strategie. Dit stelde analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities donderdag.

All Chemistry is een leverancier van farmaceutische grondstoffen voor bereidingsapotheken en behaalde in 2016 omgerekend een omzet van 4,5 miljoen euro. De EBITDA-marge lag daarbij volgens Fagron in lijn met haar eigen activiteiten in Brazilië.

"Brazilië is goed voor 95 procent van de omzet van Fagron in Zuid-Amerika", aldus Van Steenhuyse. De overige 5 procent komt uit Colombia.

Met de overname van All Chemistry deed Fagron dit jaar zijn tweede overname, na het Kroatische Kemig in augustus. All Chemistry en Keming zijn van vergelijkbare omvang, aldus de analist.

Dat Fagron de buy and build strategie weer oppakt, is niet vreemd. Dit zei CEO Hans Stols de afgelopen periode al meermaals. Volgens de CEO is de onderneming, na een roerige periode, "in redelijk normaal vaarwater" terecht gekomen. "We laten het verleden achter ons", aldus de topman.

Doel is daarbij volgens Stols om te kopen tegen lagere multiples dan waarop Fagron zelf gewaardeerd is. Vaak zal dit een overname van een familiebedrijf betekenen, aldus de CEO, die daarbij opmerkte dat een verkoopproces in een dergelijke situatie vaak iets langer duurt vanwege de emotionele component.

Het aandeel Fagron steeg donderdag 1,9 procent naar 12,63 euro. KBC Securities heeft een Houden advies met een koersdoel van 12,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Spanje wil regionale verkiezingen in Cataloniƫ

Rajoy vraagt Senaat toestemming voor inzetten artikel 155.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Vijf fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Amerikaanse senaat keurde begrotingswet goed.

Gisteren - Lees verder

Wall Street stevent af op hoger slot

Amerikaanse senaat keurde begrotingswet goed.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Op weekbasis een pas op de plaats.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FAGRON toevoegen aan uw watchlist 11,22 0,63% 0,07 11,15