Beursblik: overname Fagron logische stap

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 09:32

KBC Securities spreekt van continuering buy and build strategie.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van het Braziliaanse All Chemistry is een logische stap en een voortzetting van de buy and build strategie. Dit stelde analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities donderdag.

All Chemistry is een leverancier van farmaceutische grondstoffen voor bereidingsapotheken en behaalde in 2016 omgerekend een omzet van 4,5 miljoen euro. De EBITDA-marge lag daarbij volgens Fagron in lijn met haar eigen activiteiten in Brazilië.

"Brazilië is goed voor 95 procent van de omzet van Fagron in Zuid-Amerika", aldus Van Steenhuyse. De overige 5 procent komt uit Colombia.

Met de overname van All Chemistry deed Fagron dit jaar zijn tweede overname, na het Kroatische Kemig in augustus. All Chemistry en Keming zijn van vergelijkbare omvang, aldus de analist.

Dat Fagron de buy and build strategie weer oppakt, is niet vreemd. Dit zei CEO Hans Stols de afgelopen periode al meermaals. Volgens de CEO is de onderneming, na een roerige periode, "in redelijk normaal vaarwater" terecht gekomen. "We laten het verleden achter ons", aldus de topman.

Doel is daarbij volgens Stols om te kopen tegen lagere multiples dan waarop Fagron zelf gewaardeerd is. Vaak zal dit een overname van een familiebedrijf betekenen, aldus de CEO, die daarbij opmerkte dat een verkoopproces in een dergelijke situatie vaak iets langer duurt vanwege de emotionele component.

Het aandeel Fagron steeg donderdag 1,9 procent naar 12,63 euro. KBC Securities heeft een Houden advies met een koersdoel van 12,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Damrak sluit lager

Flow Traders blikvanger.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en rapporten oliemarkt in vizier.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen begint terug te lopen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen komt op stoom.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Agenda goed vol.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FAGRON toevoegen aan uw watchlist 12,64 -0,16% -0,02 12,66