Beursblik: Braziliaanse werf toch gunstig voor SBM Offshore

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 19:57

Locale productie-eisen blijven deels van kracht.

(ABM FN-Dow Jones) De Braziliaanse toezichthouder op de olie-industrie ANP heeft zijn voorwaarden voor lokale productie versoepeld voor de ontwikkeling van het olieveld Libra, maar niet voor de activiteiten van SBM Offshore, wat gunstig is voor de Nederlandse leverancier van maritieme olieplatforms. Dit stelde NIBC donderdagochtend in een rapport.

Omdat SBM Offshore een belang heeft in de Braziliaanse scheepswerf Brasa, kan de Nederlandse maker van drijvende olieplatforms voldoen aan de eis, dat bij de assemblage van 'topsides' en aanmeersystemen gemiddeld tweederde van de werknemers en gebruikte onderdelen van lokale herkomst moeten zijn. 

Daarmee heeft SBM Offshore een concurrentievoordeel ten opzichte van rivalen zoals Bumi Armada en BW Offshore, die niet over een Braziliaanse productielocatie beschikken, bij de aanbesteding van contracten voor de bouw van drijvende olieplatforms of FPSO's.

Helaas moet SBM Offshore afwachten totdat de versoepelde voorwaarden worden bevestigd. Dit duurt veel langer dan verwacht, zodat de analisten van NIBC verwachten dat de contracten voor de velden Sepia en Libra naar rivaal Modec zullen gaan. SBM Offshore zou dan in een goede positie zijn voor het Buzios-veld, waarvoor het contract volgend jaar wordt verwacht.

Het Libra-consortium van Petrobras, Shell, Total en CNOOC/CNPC had om versoepeling van de voorwaarden van lokale productie gevraagd, omdat de offertes voor PFSO's daardoor te duur dreigden te worden. ANP heeft nu voor diverse onderdelen deze eis versoepeld, maar niet voor het basale en gedetailleerde ingenieurswerk.

NIBC heeft een koopadvies op het aandeel. 

SBM Offshore sloot donderdag 1,7 procent hoger op 15,50 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 15,55 -1,14% -0,18 15,73