Amerikaanse futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 5 oktober 2017, 12:58

Reeks prominenten Fed op de agenda.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd rond de slotkoersen van woensdag.

De markt analyseert vandaag het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP van woensdag in de hoop inzicht krijgen in de kwaliteit van het Amerikaans banenrapport, dat voor vrijdag staat geagendeerd, meent marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. Uit de data van ADP bleek dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector in de Verenigde Staten in september is gestegen met 135.000. "Wij verwachten dat het banenrapport van vrijdag onder de consensusverwachting van 60.000 kan liggen, aangezien met name het midden- en kleinbedrijf de effecten van orkaan Irma heeft gevoeld", voegde Aslam toe.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Amerikaanse handelsbalans van augustus, gevolgd door de Amerikaanse fabrieksorders in augustus.

Centraal bankier Jerome Powell van de Fed spreekt donderdag bij de lokale New York Fed, voorzitter John Williams van de San Francisco Fed geeft een speech tijdens een congres van de St. Louis Fed en Patrick Harker, voorzitter van de Philadelphia Fed, spreekt tijdens een bijeenkomst in Austin. Esther George van de Federal Reserve van Kansas City spreekt tijdens hetzelfde evenement over de arbeidsmarkt.

De euro/dollar noteerde op 1,1749. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1769 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1772 op de borden.

"Met de dollarindex op zijn hoogste niveau in twee maanden, lijkt het erop dat de markt bereid is te geloven dat de Federal Reserve is gecommitteerd aan hogere rentes, hoewel marktvolgers van mening zijn dat de huidige prognoses een beetje 'hawkish' zijn", aldus marktanalist Chris Beauchamp van IG.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 50,11 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent duurder werd op 56,24 dollar. 

Bedrijfsnieuws

SeaWorld Entertainment noteerde in de elektronische handel voorbeurs 6,2 procent hoger, na berichten dat de Britse themapark-uitbater Merlin Entertainment interesse heeft in het noodlijdende bedrijf.

Costco Wholesales komt nabeurs met de resultaten over het afgelopen kwartaal en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,1 procent hoger.

Constellation Brands, de moedermaatschappij van Corona, publiceert voorbeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de openingsbel 0,7 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.537,74 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 22.661,64 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak op 6.534,63 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

37 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.