Wall Street sluit opnieuw licht hoger

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 22:18

Beperkte winst leidt tot nieuwe records.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beursindices zijn woensdag opnieuw licht hoger gesloten en bereikten daarmee nieuwe records, geholpen door een sterk cijfer over de dienstensector.

De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,13 procent hoger op 2.537,71 punten. De  Dow Jones index won 0,09 procent op 22.660,88 punten en de Nasdaq eindigde 0,04 procent hoger op 6.534,63 punten.

Daarmee sloot de S&P-index op koers voor de zevende dag op rij met winst. De sterkste winsten waren er voor de sector consumentengoederen en gezondheidszorg, terwijl de technologiefondsen onder druk stonden. 

"De markten zijn weer in positief terrein op speculatie dat Jerome Powell mogelijk de beste kans maakt op het voorzitterschap van de Fed", zei analist Quincy Krosby van Prudential Financial. "Hij zit min of meer op dezelfde lijn als de huidige voorzitter Yellen en markten willen die status quo graag vasthouden."

Ook van invloed was een zeer positief cijfer over de activiteit in de Amerikaanse dienstensector volgens de index van het Institute for Supply Management. De index steeg van 55,3 naar 59,8 punten, het hoogste niveau sinds medio 2005.

Volgens technisch analist Katie Stockton van BTIG is de opwaartse trend met de recente winstreeks ververst, na de consolidatiefase in september. Dat zou moeten helpen om een terugval van de markten uit te stellen tot later deze maand.

Olie eindigde woensdag in het rood. Een novemberfuture West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 49,98 dollar, terwijl een decemberfuture Brent 0,4 procent minder waard werd op 55,69 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1763. Bij aanvang van de handelsdag in de VS bewoog het muntpaar nog op 1,1780 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1744 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Aandelen van de fabrikant van elektrische auto's Tesla stegen 2,0 procent tot 355 dollar, nadat analisten van Nomura het aandeel gingen volgen met een koopadvies en een koersdoel van 500 dollar.

Het aandeel Mylan steeg 16 procent nadat de maker van generieke medicijnen dinsdagavond bekendmaakte dat toezichthouder FDA zijn generieke versies had goedgekeurd van het middel Copaxone van Teva Pharmaceuticals, een behandeling voor mensen met terugkerende vormen van multiple sclerose. Het aandeel Teva verloor 15 procent.

PepsiCo sloot vrijwel ongewijzigd nadat de frisdrankfabrikant beter dan verwachte winstcijfers maar tegenvallende omzetcijfers meldde. 

De zaad- en bestrijdingsmiddelenreus Monsanto meldde een verrassende winst- en omzetgroei in het afgelopen kwartaal maar het aandeel bleef liggen op een winst van 0,1 procent.

Het aandeel Amazon sloot 0,9 procent hoger, op 965 dollar, nadat een Europese toezichthouder de e-commercegigant beval om 300 miljoen dollar achterstallige belasting te betalen aan Luxemburg. 

Office Depot leverde 18 procent in. De retailketen verlaagde zijn winstverwachting voor 2017 en wil 1 miljard dollar uitgeven aan de overname van IT-bedrijf CompuCom Systems.

Telecombedrijf Verizon eindigde 0,1 procent lager. Dinsdagavond meldde het bedrijf dat alle Yahoo-accounts getroffen werden door een hack in 2013. Verizon nam in juni de noodlijdende internetpionier Yahoo over. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

32 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

45 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

1 uur geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

1 uur geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.