Wall Street beweegt richting licht lagere opening

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 14:53

Focus op inkoopmanagersindexen en banenrapport ADP.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets sprak van "broze markten" aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, terwijl de selectieprocedure voor een nieuwe voorzitter voor de Federal Reserve nadert. De benoeming is volgens de analist richtinggevend voor de dollar. "President Trump heeft zijn lijst van favoriete kandidaten bekendgemaakt", aldus Aslam. "Voor sommige beleggers was het schokkend dat Janet Yellen nog steeds een gegadigde is", voegde de analist toe.

Uit cijfers van van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek voorbeurs dat het aantal banen in de Verenigde Staten in september met 135.000 banen is gestegen, terwijl werd gerekend op een stijging van circa 150.000. In augustus steeg het aantal banen met 228.000.

Tevens bleek dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 0,4 procent. De marktindex daalde van 415,6 naar 414,0.

Later op de dag verschijnen de inkoopmanagersindexen van de dienstensector over september van respectievelijk Markit Economics en ISM. Tot slot komt de Amerikaanse Energy Information Administration met zijn wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een openingsspeech van voorzitter Yellen van de Fed tijdens een bijeenkomst van de St. Louis Fed. Vice-voorzitter Stanley Fischer geeft 's ochtends een televisie-interview.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 50,31 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 55,85 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1771. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1744 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Verizon Communications kan woensdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat internetbedrijf Yahoo, inmiddels onderdeel van Oath, meldde dat een hack in 2013 veel omvangrijker was dan aanvankelijk ingeschat. In eerste instantie sprak het concern van meer dan 1 miljard gehackte accounts, maar nu meldde het bedrijf dat mogelijk alle 3 miljard account destijds zijn gehackt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent lager.

PepsiCo daalde 2,0 procent, nadat de frisdrank- en snackgigant over het afgelopen kwartaal teleurstelde, ondanks een hogere omzet en winst. De omzet steeg van 16,0 miljard dollar vorig jaar naar 16,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 16,4 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,48 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 1,43 dollar per aandeel.

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger, nadat Nomura startte met het volgen van de producent van elektrische auto's met een koopadvies en koersdoel van 500 dollar.

Monsanto steeg 0,8 procent, nadat de Amerikaanse zaadveredelaar onverwacht een winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal. Onder de streep resteerde in het op 31 augustus geëindigde vierde kwartaal een nettowinst van 20 miljoen dollar, tegenover een verlies van 191 miljoen dollar een jaar eerder. De winstontwikkeling in het hele jaar was sterker dan voorzien.

Amazon.com daalde 0,4 procent, nadat de Europese Commissie oordeelde dat Luxemburg het concern ten onrechte voor circa 250 miljoen euro aan belastingvoordelen heeft gegeven. Luxemburg moet de belasting nu alsnog heffen, oordeelde Brussel.

Office Depot daalde 8,5 procent, nadat de retailer dinsdag laat zijn winstverwachting voor 2017 verlaagde en bekendmaakte 1 miljard dollar te betalen voor IT-bedrijf CompuCom Systems.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.534,58 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 22.641,67 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.531,71 punten

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.