Valuta: euro richting 1,15 dollar

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 09:18

Markt richt vizier op macro-publicaties.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt staat woensdag in het teken van Amerikaanse banencijfers en de vraag wie de mogelijke opvolger wordt van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdagochtend tegen ABM Financial News.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag verschijnt het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP. Boele rekent op een stijging van het aantal banen in de Verenigde Staten in september van 135.000. Het rapport verschijnt in aanloop naar het officiële Amerikaans banenrapport komende vrijdag, waarbij wordt gerekend op een banengroei van 80.000, waar een maand eerder nog een stijging van 156.000 werd gemeten. "Dit is het effect van de recente orkanen", verklaarde Boele de afname.

Daarnaast is de markt volgens de valutaspecialist druk met speculeren over wie de opvolger van voorzitter Janet Yellen bij de Fed wordt. "In eerste instantie rekende de markt op een verkrappingsgezinde opvolger, maar het blijft gissen en het is onduidelijk wanneer over een opvolger wordt besloten", aldus Boele.

Een ander punt van focus voor de richting van de dollar zijn de publicatie van de inkoopmanagersindexen van de dienstensector over september van respectievelijk Markit Economics en ISM vanmiddag. Donderdag richt de markt het vizier op de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.

Volgens Boele heeft de euro/dollar nog wel wat neerwaartse potentie richting de 1,15.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzicht van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1763, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,1 procent lager noteerde op 132,39. De dollar verloor tegenover de yen 0,2 procent tot 112,62. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager op 0,8866, terwijl de dollar 0,2 procent verloor tegenover de Britse munt op 0,7543.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Daling werkloosheid zet door

Werkloosheid gedaald naar 4,2 procent.

16 minuten geleden - Lees verder

Ondernemersvertrouwen op recordhoogte

Vertrouwen breed gedragen.

21 minuten geleden - Lees verder

Japanse machine-orders flink gedaald

December toont dubbelcijferige krimp.

48 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda blijft vol.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen begint terug te lopen.

55 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.