Tesco boekt flink hoger resultaat op gestegen omzet

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 08:54

Britse concern keert weer dividend uit.

(ABM FN-Dow Jones) Tesco heeft in het afgelopen halfjaar van het gebroken boekjaar 2017/18 flink meer winst geboekt en keert als gevolg weer dividend uit. Dit meldde de Britse supermarktketen woensdag met de resultaten over het afgelopen halfjaar, dat eindigde op 26 augustus.

De groepsomzet tegen constante wisselkoersen nam in het afgelopen halfjaar met 0,7 procent toe tot 25,2 miljard pond. In de eerste zes maanden van het boekjaar steeg de identieke omzet met 0,8 procent. De omzetgroei deed zich voor in thuismarkt het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Centraal Europa, terwijl in Azië sprake was van een omzetdaling. 

De winst voor belastingen kwam over het afgelopen halfjaar uit op 562 miljoen Britse pond tegen 71 miljoen pond een jaar geleden.

In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar kwam het operationeel groepsresultaat voor bijzondere posten uit op 759 miljoen pond tegen 596 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat steeg van een verlies van 100 miljoen pond een jaar geleden naar een winst van 635 miljoen pond in het afgelopen halfjaar.

Het concern realiseerde in het afgelopen halfjaar 259 miljoen pond aan kostenbesparingen en ligt daarmee op schema voor het realiseren van 1,5 miljard pond aan kostenbesparingen op middellange termijn.

Het concern stelt verder een interim-dividend van 1 pence per aandeel voor, nadat Tesco enkele jaren geen dividend uitkeerde.   

Outlook

Tesco voorziet een verbetering van de operationele marges tussen 3,5 en 4,0 procent in 2019/20 en kapitaalsinvesteringen van 1,1 miljard tot 1,4 miljard pond per jaar. Het concern verwacht eind deze maand en uitspraak van de Competitions and Markets Authority over de voorgenomen fusie met Booker.

Het aandeel Tesco sloot dinsdag 1,0 procent lager op 188,23 pond.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

38 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.