Olieprijs duikt onder 50 dollar

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 21:18

Laagste settlement in weken.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie in New York is woensdag voor onder 50 dollar gedoken en gaf daarmee eerdere winst prijs die werd geboekt in reactie op dalende olievoorraden in de Verenigde Staten.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,44 dollar, of 0,9 procent, lager op 49,98 dollar. Het is voor het eerst sinds 19 september dat de olieprijs onder de grens van 50 dollar zakt, volgens marktdata van FactSet.

De handel was volatiel. 

Persbureau Bloomberg meldde dat Libië zijn grootste olieveld weer in werking heeft gesteld. De productie vanuit Libië was de afgelopen dagen een vraagteken nadat gewapende mannen het olieveld in het weekend hadden stilgelegd.

De markt verwerkte ook een recent rapport dat een stijging liet zien van de olieproductie van landen die meedoen aan de productiebeperking onder leiding van het OPEC-kartel. Handelaren vrezen dat landen zich minder gaan aantrekken van de gemaakte afspraken, die het overschot op de markt moeten wegnemen en de olieprijs weer moeten opdrijven.

Tegelijkertijd was er speculatie over een mogelijke verlenging van het akkoord dat nu tot het eerste kwartaal van volgend jaar is vastgelegd. 

Eerder waren er cijfers van de Amerikaanse overheid die lieten zien dat de handelsvoorraden ruwe olie veel sterker dan verwacht zijn gedaald, terwijl de voorraden benzine stegen. De olieprijs steeg daarop tijdelijk tot 50,67 dollar.  

De handelsvoorraad olie daalde met 6 miljoen vaten, waar een kleinere daling van 1,5 miljoen vaten was voorzien door S&P Global Platts. De onverwachte daling was het gevolg van een uitzonderlijk sterke export en een lage aanvoer  van ruwe olie in de nasleep van orkaan Harvey, zei analist Matt Smith van ClipperData.  

De voorraden benzine en stookolie waren conform de verwachtingen, 1,6 miljoen vaten hoger voor benzine en 2,6 miljoen vaten lager voor stookolie. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.