Licht hogere opening Damrak voorzien

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 08:17

Focus op inkoopmanagersindexen en banenrapport ADP.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,2 procent in de plus op 542,25 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus verwacht een redelijk kalme handelsdag, met weinig aanknopingspunten voor beleggers. "De dollar zakte weer een beetje weg, waarmee het ritje omhoog even tot een einde komt", merkte Schutte op. 

Volgens de beleggingsadviseur kijken de markten vandaag vooral uit naar de inkoopmanagersindexen van de dienstensector in zowel Europa als in de Verenigde Staten, nadat de inkoopmanagersindexen voor de industrie in de afgelopen dagen al goed waren, aldus Schutte. Verder ziet de beleggingsadviseur van Indexus weinig onderwerpen die de beurzen vandaag in beweging zullen brengen. 

Op macro-economisch vlak gaat de aandacht ook uit naar het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP, die een voorbode zijn voor het officiële Amerikaanse banencijfer van aanstaande vrijdag.

Op dinsdag werden de records op Wall Street opnieuw aangescherpt, waarbij vooral de Amerikaanse autofabrikanten in de lift zaten na sterke verkoopcijfers in september. De bedrijven profiteerden van een extra verkoopdag, lagere prijzen en het feit dat Amerikanen in de nasleep van orkanen Irma en Harvey hun voertuigen moesten vervangen.

Volgens marktstrateeg J.J. Kinahan van TD Ameritrade blijft het sentiment op de beurs in het algemeen goed en de markt lijkt volgens hem dan ook veerkrachtig, terwijl de weg omhoog wat ploeterend wordt voortgezet.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op lichte winst, voortbouwend op de recordstanden in de Verenigde Staten. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,2 procent tot 20.653,09 punten. De beurs in Hong Kong flirtte zelfs met een niveau dat in tien jaar niet meer werd bereikt. De Hang Seng index is een van de best presterende beurzen geweest dit jaar, geholpen door Chinese vastgoedontwikkelaars en indexzwaargewicht Tencent. De Chinese beurs bleef gesloten.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 50,06 dollar, terwijl een december-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 55,70 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1770. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1749 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1758 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Een gerucht op Twitter, vervolgens opgepikt door persbureau Bloomberg, dat Ahold Delhaize aast op het Amerikaanse Kroger, lijkt ook niet meer dan een gerucht. Dit zei analist Corne van Zeijl van Actiam woensdag tegen ABM Financial News. Een overname van Kroger door Ahold Delhaize is zeker uit geografisch oogpunt niet onlogisch, aldus Van Zeijl, maar de Belgisch-Nederlandse supermarktketen is nog zo hard bezig met de integratie van Ahold en Delhaize, dat de analist niet denkt dat er nu ruimte is voor opnieuw zo'n grote overname. 

Gemalto is een samenwerking gestart met Ledger voor de ontwikkeling van een veilige infrastructuur voor cryptocurrency-applicaties. Financiële details werden niet gemeld.

Het Franse Michelin heeft TomTom geselecteerd als toeleverancier voor Michelin RoadConnect, een app voor vrachtwagenchauffeurs. Ook TomTom meldde geen financiële details.  

In september realiseerde Euronext hogere handelsvolumes, zo werd woensdag bekend. De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 14,6 procent tot 7.295 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand was het volume 20,7 procent hoger. 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg dinsdag 0,4 procent op 22.641,67 punten, de S&P 500 won 0,2 procent op 2.534,58 punten en de Nasdaq sloot de dag 0,2 procent hoger op 6.531,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

17 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

38 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

44 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

54 minuten geleden - Lees verder

Vertrouwen Nederlander loopt iets op

Vertrouwensindex naar 24 in maart.

59 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 535,45 0,74% 3,93 531,52
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 806,80 0,47% 3,74 803,06
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.050,31 0,78% 8,18 1.042,13