Hogere omzet zet Monsanto in het zwart

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 14:46

Biotechbedrijf overtrof in gehele boekjaar eigen winstverwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Monsanto heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt en wist zo een verlies op jaarbasis ombuigen naar winst. Dit maakte het Amerikaanse biotechnologisch bedrijf woensdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van het bedrijf uit St. Louis, dat onder meer pesticiden produceert en zich op zaadveredeling richt, op jaarbasis van 2,6 miljard naar 2,7 miljard dollar dankzij hogere verkopen in drie van de vijf divisies. Het brutoresultaat steeg met van 1,1 miljard  naar 1,3 miljard dollar.

Onder de streep resteerde in het op 31 augustus geëindigde vierde kwartaal een nettowinst van 20 miljoen dollar, tegenover een verlies van 191 miljoen dollar een jaar eerder, toen eenmalige lasten werden genomen. Per aandeel restte er afgelopen kwartaal een winst van 0,05 dollar. De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten kwam uit op 0,20 dollar

Jaarcijfers

Over het hele boekjaar steeg de omzet van Monsanto van 13,5 miljard naar 14,6 miljard dollar en nam het bruto resultaat toe van 7,0 miljard naar 7,9 miljard dollar,.

De nettowinst groeide 1,3 miljard tot 2,3 miljard dollar. Dit leverde een winst per aandeel op van 5,09 dollar.

Daarmee overtrof het bedrijf, dat naar verwachting begin 2018 door de Duitse chemiereus Bayer wordt overgenomen, de eigen verwachtingen. Bij de presentatie van de rapportage over het derde kwartaal op 28 juni meldde Monsanto voor het hele jaar te rekenen op op een nettowinst per aandeel die zou uitkomen aan de bovenkant van een bandbreedte 4,09 tot 4,55 dollar. 

Outlook

Vanwege de aanstaande fusie met Bayer geeft het concern geen financiële outlook voor het nieuwe boekjaar. Monsanto verwacht in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar een stijging van de winst per aandeel en omzetgroei in de meeste divisies. Het concern zal in het lopende boekjaar het in 2015 gestarte herstructurerings- en kostenbesparingsprogramma voltooien.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Monsanto woensdag 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

9 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

28 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.