Handelsvolumes Euronext in september omhoog

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 07:54

Effectenhandel met bijna 15 procent toegenomen.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van zowel contante effecten als van derivaten op Euronext zijn in september fors gestegen op jaarbasis, waarbij de handel in indextrackers en andere Exchange-Traded Funds (ETFs) ook toenam. Dat maakte de beursorganisatie woensdag voorbeurs bekend. 

De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 14,6 procent tot 7.295 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand was het volume 20,7 procent hoger. 

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's was met 432 miljoen euro 1,2 procent lager dan een jaar geleden, maar 20,9 procent hoger dan in de voorgaande maand. Het aanbod van ETF's bedroeg 830 noteringen per eind september, van 790 eind 2016.

Het gemiddelde dagelijkse volume van derivaten op aandelenindices steeg op jaarbasis met 13,6 procent, maar daalde met 0,4 procent ten opzichte van augustus. Derivaten op individuele aandelen stegen in volume, met 32,2 procent op jaarbasis en stegen op maandbasis met 12,0 procent.  

Op de grondstoffenmarkt was de dagomzet in derivaten in september 14,9 procent hoger dan een jaar eerder en 24,8 procent lager dan in augustus. 

Het algehele volume van derivaten op Euronext ligt dit jaar tot en met september 11,8 procent hoger dan een jaar eerder. 

Euronext Parijs had in september twee nieuwe beursnoteringen van bedrijven, te weten Pharmasimple en M2i.

Het aandeel Euronext sloot dinsdag op 52,61 euro. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20