Groei luchtvrachtvervoer zet door met dubbele cijfers - IATA

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 18:21

Stijging van 12 procent in augustus.

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale vraag naar luchtvrachtvervoer blijft met dubbele cijfers groeien. Dit bleek woensdag uit een rapport van de internationale brancheorganisatie IATA.

Voorzitter Alexandre de Juniac sprak van "opnieuw een uitstekende maand". Inmiddels groeit het luchtvrachtvervoer al vier maanden op rij met dubbele cijfers.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten in tonnage vracht en gerekend naar het aantal kilometers, steeg in augustus met 12,1 procent op jaarbasis. In de eerste jaarhelft bedroeg de groei 10,4 procent. Dit was het sterkste halfjaar sinds het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2010, aldus de brancheorganisatie.

De vrachtcapaciteit steeg in augustus met 4,7 procent op jaarbasis.

In alle regio's was sprake van groei in augustus. Vooral Afrikaanse maatschappijen deden het erg goed, met een groei van meer dan 29 procent. Deze maatschappijen hebben maar een marktaandeel van 1,6 procent. Europese maatschappijen, goed voor een marktaandeel van 23,5 procent, groeiden met 11,8 procent. Met uitzondering van Latijns-Amerika, werd er overal een dubbelcijferige groei geboekt in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 13,12 0,46% 0,06 13,06