Futures wijzen op licht lagere opening van Wall Street

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 12:43

Focus op inkoopmanagersindexen en ADP-banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets sprak van "broze markten" aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, terwijl de selectieprocedure voor een nieuwe voorzitter voor de Federal Reserve nadert. De benoeming is volgens de analist richtinggevend voor de dollar. "President Trump heeft zijn lijst van favoriete kandidaten bekendgemaakt", aldus Aslam. "Voor sommige beleggers was het schokkend dat Janet Yellen nog steeds een mededinger is", voegde de analist toe.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport van september. Later op de dag verschijnen de inkoopmanagersindexen van de dienstensector over september van respectievelijk Markit Economics en ISM. Tot slot komt de Amerikaanse Energy Information Administration met zijn wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een openingsspeech van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen tijdens een conferentie van de St. Louis Fed. Vice-voorzitter Stanley Fischer geeft 's ochtends een televisie-interview.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 50,18 dollar, terwijl een december-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 55,74 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1780. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1744 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Verizon Communications kan woensdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de moedermaatschappij van Yahoo, inmiddels onderdeel van Oath, meldde dat een hack in 2013 veel omvangrijker was dan aanvankelijk ingeschat. In eerste instantie sprak het concern van meer dan 1 miljard gehackte accounts, maar nu meldt het bedrijf dat mogelijk alle 3 miljard account destijds zijn gehackt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 0,1 procent.

PepsiCo steeg 0,5 procent, nadat de frisdrank- en snackgigant over het derde kwartaal een hogere omzet en winst rapporteerde.

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger, nadat Nomura startte met het volgen van de producent van elektrische auto's met een koopadvies en koersdoel van 500 dollar.

Amazon.com daalde 0,4 procent, nadat de Europese Commissie oordeelde dat Luxemburg het concern voor circa 250 miljoen euro aan belastingvoordelen heeft gegeven. Dit is volgens de commissie onwettig. Luxemburg moet de belasting alsnog heffen, oordeelde de commissie.

Office Depot daalde 8,5 procent, nadat de retailer dinsdag laat zijn winstverwacht voor 2017 verlaagde en bekendmaakte 1 milljard te betalen voor IT-bedrijf CompuCom Systems.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.534,58 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 22.641,67 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.531,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.