Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 12:20

Groeitempo activiteit eurozone dienstensector trekt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 389,81 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.914,97 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.348,60 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vlak op 7.465,14 punten.

De focus richtte zich woensdag op een reeks macro-publicaties, waaronder Europese inkoopmanagersindexen en het ADP-banenrapport gedurende de tweede helft van de handelsdag, terwijl de euro ten opzichte van de dollar na een daling tot 1,17 weer aantrekt. "De euro ziet zich woensdagochtend gesteund door agressieve aankopen, nadat de Europese munt dinsdag zelfs naar 1,17 daalde", zei marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. De marktanalist spreekt van opwaartse potentie, aangezien de vraag naar de dollar is verslechterd en de verwachting bestaat dat de Europese Centrale Bank zeer spoedig een aankondiging zal doen over het inperken van het soepele monetaire beleid van de centrale bank.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het groeitempo van de activiteiten in de dienstensector in de eurozone in september is gestegen. De inkoopmanagersindex van de dienstsector van de eurozo steeg van 54,7 in augustus naar 55,8 in september.

De Duitse, Franse, Britse en Spaanse indexen lieten eenzelfde beeld zien, terwijl de Italiaanse een vertraging van de groei in activiteit liet zien.

Tevens werd bekend dat de detailhandelsverkopen in augustus in de eurozone op maandbasis zijn gedaald met 0,5 procent. Op jaarbasis was evenwel sprake van een stijging in verkoopvolumes van 1,2 procent.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 50,10 dollar, terwijl een december-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 55,59 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1768. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1744 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Tesco noteerde rond het middaguur 1,1 procent lager, nadat de Britse supermarktketen in het afgelopen halfjaar van het gebroken boekjaar 2017/18 flink meer winst boekte. Het concern meldde tevens weer dividend te gaan uitkeren.

De aandelen van de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli werden woensdag voor het eerst verhandeld in Milaan.

Spaanse banken stonden woensdag opnieuw onder druk, vanwege de aanhoudende politieke spanningen na het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië zondag. Banco de Sabadell verloor 5,9 procent, Caixabank daalde eveneens 5,9 procent, Bankia noteerde 4,1 procent lager en BBVA verloor 3,4 procent.

Duitse autoproducenten noteerden hoger na positieve Amerikaanse verkoopdata van auto's. BMW noteerde 1,4 procent hoger, Volkswagen won 1,9 procent en Daimler steeg 1,3 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.534,58 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 22.641,67 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.531,71 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

7 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

27 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.289,86 0,64% 33,68 5.256,18
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.448,81 0,24% 13,16 5.435,65