Beursindices Wall Street op winst

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 21:38

Meer dalers dan stijgers op de Amerikaanse beurzen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beursindices koersten woensdag af op een licht hoger slot, hoewel de bredere markten een negatieve omslag lieten zien. 

Een half uur voor het sluiten van de beurzen op Wall Street stond de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.535 punten. De  Dow Jones index won 0,1  procent op 22.663 punten en de Nasdaq stond 0,1 procent lager op 6.522 punten.

Daarmee ligt de S&P-index op koers voor de zevende dag met winst op rij. 

Het aantal dalers overtrof echter het aantal stijgers, met een score van 1.510 tegen 1.281 op de New York Stock Exchange en met 1.406 dalers tegen 1.278 stegers op de Nasdaq-beurs.

"De markten zijn weer in positief terrein op speculatie dat Jerome Powell mogelijk de beste kans maakt op het voorzitterschap van de Fed", zei analist Quincy Krosby van Prudential Financial. "Hij zit min of meer op dezelfde lijn als de huidige voorzitter Yellen en markten willen die status quo graag vasthouden."

Olie noteerde woensdag in het rood. Een novemberfuture West Texas Intermediate daalde 0,0 procent tot 49,98 dollar, terwijl een decemberfuture Brent 0,4 procent minder waard werd op 55,69 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1763. Bij aanvang van de handelsdag in de VS bewoog het muntpaar nog op 1,1780 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1744 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Aandelen van de fabrikant van elektrische auto's Tesla stegen 2,2 procent tot 355 dollar, nadat analisten van Nomura het aandeel gingen volgen met een koopadvies en koersdoel van 500 dollar.

Het aandeel Mylan steeg 17 procent nadat de maker van generieke medicijnen dinsdagavond bekendmaakte dat toezichthouder FDA zijn generieke versies had goedgekeurd van het middel Copaxone van Teva Pharmaceuticals, een behandeling voor mensen met terugkerende vormen van multiple sclerose. Het aandeel Teva verloor 14,6 procent.

PepsiCo noteerde vrijwel ongewijzigd nadat de frisdrankfabrikant beter dan verwachte winstcijfers maar tegenvallende omzetcijfers meldde. 

De zaad- en bestrijdingsmiddelenreus Monsanto meldde een verrassende winst- en omzetgroei in het afgelopen kwartaal maar het aandeel bleef liggen op een winst van 0,1 procent.

Amazon won 0,9 procent nadat een Europese toezichthouder de e-commercegigant beval om 300 miljoen dollar achterstallige belasting te betalen aan Luxemburg. 

Office Depot leverde 16 procent in. De retailketen verlaagde zijn winstverwachting voor 2017 en wil 1 miljard dollar uitgeven aan de overname van IT-bedrijf CompuCom Systems.

Telecombedrijf Verizon noteerde licht lager. Dinsdagavond meldde het bedrijf dat alle Yahoo-accounts getroffen werden door een hack in 2013. Verizon nam in juni de noodlijdende internetpionier Yahoo over. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

12 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

32 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.