Beursblik: overname Kroger door Ahold lijkt prematuur

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 07:15

Volgens Actiam is het te vroeg voor nieuwe grote overname.

(ABM FN-Dow Jones) Een gerucht op Twitter, vervolgens opgepikt door persbureau Bloomberg, dat Ahold Delhaize aast op het Amerikaanse Kroger, lijkt niet meer dan een gerucht. Dit zei analist Corne van Zeijl van Actiam woensdag tegen ABM Financial News.

Een overname van Kroger door Ahold Delhaize is zeker uit geografisch oogpunt niet onlogisch, aldus Van Zeijl, maar de Belgisch-Nederlandse supermarktketen is nog zo hard bezig met de integratie van Ahold en Delhaize, dat de analist niet denkt dat er nu ruimte is voor opnieuw zo'n grote overname. De marktkapitalisatie van Kroger is ruim 18 miljard dollar.

"Het is te vroeg", denkt Van Zeijl.

Daarbij lijkt Ahold Delhaize redelijk tevreden met de huidige schuldratio, en die zou er compleet anders uitzien na een dergelijke grote overname. Van Zeijl denkt dat Ahold juist graag wat ruimte houdt in zijn schuldratio.

Op twitteraccount DW3p4c werd gemeld dat Ahold Delhaize adviseurs zou hebben aangewezen om te werken aan een potentieel bod op Kroger van 32 dollar per aandeel. Het aandeel sloot dinsdag 3,0 procent hoger op 20,56 dollar.

Ahold Delhaize sloot dinsdag bijna een procent hoger op 15,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ECB handhaaft monetair beleid

Rente en opkoopbeleid zoals verwacht ongewijzigd.

29 minuten geleden - Lees verder

Randstad draagt nieuwe commissaris voor

Annet Aris voorgedragen voor periode van vier jaar.

43 minuten geleden - Lees verder

Walt Disney koopt 21st Century Fox

Betaalt 52 miljard dollar in aandelen.

43 minuten geleden - Lees verder

Update: Bank of England handhaaft rente

Centrale bank houdt kruit droog na verhoging in november.

49 minuten geleden - Lees verder

Bank of England handhaaft rente

Centrale bank houdt kruit droog na verhoging in november.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.