Beursblik: overname Kroger door Ahold lijkt prematuur

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 07:15

Volgens Actiam is het te vroeg voor nieuwe grote overname.

(ABM FN-Dow Jones) Een gerucht op Twitter, vervolgens opgepikt door persbureau Bloomberg, dat Ahold Delhaize aast op het Amerikaanse Kroger, lijkt niet meer dan een gerucht. Dit zei analist Corne van Zeijl van Actiam woensdag tegen ABM Financial News.

Een overname van Kroger door Ahold Delhaize is zeker uit geografisch oogpunt niet onlogisch, aldus Van Zeijl, maar de Belgisch-Nederlandse supermarktketen is nog zo hard bezig met de integratie van Ahold en Delhaize, dat de analist niet denkt dat er nu ruimte is voor opnieuw zo'n grote overname. De marktkapitalisatie van Kroger is ruim 18 miljard dollar.

"Het is te vroeg", denkt Van Zeijl.

Daarbij lijkt Ahold Delhaize redelijk tevreden met de huidige schuldratio, en die zou er compleet anders uitzien na een dergelijke grote overname. Van Zeijl denkt dat Ahold juist graag wat ruimte houdt in zijn schuldratio.

Op twitteraccount DW3p4c werd gemeld dat Ahold Delhaize adviseurs zou hebben aangewezen om te werken aan een potentieel bod op Kroger van 32 dollar per aandeel. Het aandeel sloot dinsdag 3,0 procent hoger op 20,56 dollar.

Ahold Delhaize sloot dinsdag bijna een procent hoger op 15,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

Gisteren - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.