Beursblik: KPN zint op extra besparingen

Redactie ABM Financial News - 4 oktober 2017, 12:03

UBS verwacht derde ronde aan kostenmaatregelen.

(ABM FN-Dow Jones) KPN is van plan significante extra besparingen door te voeren, hetgeen gevolgen heeft voor de resultaten na 2019. Dit stelden analisten van UBS woensdag na een ontmoeting met CEO Eelco Blok van KPN, waarin het telecombedrijf geen getal wilde plakken op de nieuwe besparingen.

Volgens de analisten van de Zwitserse zakenbank liet KPN zich tijdens de ontmoeting optimistisch uit over de toekomst, hoewel de zakelijke tak "in een overgangssituatie zit". KPN zou met de extra besparingen een derde ronde van maatregelen nemen, aldus de marktvorsers. Deze extra besparingen zullen "significant" zijn, hetgeen terug te zien zal zijn in de resultaten na 2019. Exacte cijfers verstrekte KPN niet.

KPN is er volgens UBS van overtuigd dat de huidige ronde aan besparingen meer dan de beoogde 300 miljoen euro per jaar zal opleveren tegen 2019. Uiteindelijk wist KPN met de eerste ronde al 460 miljoen euro per jaar te besparen in plaats van de geraamde 300 miljoen euro. 

UBS stelde dat KPN niet al te veel last ondervindt van VodafoneZiggo. Tele2 NL en T-Mobile NL opereren volgens de analisten echter wel agressief in een poging om hun onderbezette netwerken op te vullen.

Verder noemden de marktvorsers de uitrol van FTTH, een gedeeltelijke glasvezelverbinding, aan kantoorparken veelbelovend. Volgens UBS biedt dit een opwaarts potentieel van enkele tientallen miljoenen euro en kan dit voor een ommekeer in de omzetontwikkeling van het zakelijke segment van KPN zorgen. 

Daarnaast stelde KPN tegenover UBS niet te verwachten dat de ontwikkeling van 5G zal leiden tot een noemenswaardige piek in investeringen en dat de uitrol pas na 2020 geleidelijk zal plaatsvinden. 

UBS handhaafde het koopadvies op KPN met een koersdoel van 2,90. Op een vlak Damrak koerste het aandeel woensdagochtend fractioneel lager op 2,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BinckBank boekt meer winst op minder transacties

Onlinebroker meldt sterke klantengroei bij Binck Forward.

9 minuten geleden - Lees verder

Pharming oefent warrants uit

Circa 12,5 miljoen aandelen uitgegeven.

23 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Philips

Eindhovense bedrijf herhaalt outlook 2017.

40 minuten geleden - Lees verder

BinckBank verkoopt softwarebedrijf Able

Boekwinst per aandeel 0,03 euro.

49 minuten geleden - Lees verder

Update2: Japan naar stembus

Abe kan volgens exit poll rekenen op 253 tot 300 zetels.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,96 -0,67% -0,02 2,98