Warren Buffett investeert in Pilot Flying J

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 15:22

Uitbater tankstations draait 20 miljard dollar omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Superbelegger Waren Buffett neemt een groot minderheidsbelang in de Amerikaanse exploitant van tankstations en wegrestaurants Pilot Flying J. Dit maakte Buffets investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway dinsdag bekend, zonder financiële details te geven.

Een meerderheidsbelang van Pilot Flying J blijft de komende vijf jaar nog in handen van de familie Haslam en Jimmy Haslam blijft voorlopig de CEO.

Pilot Flying heeft een omzet van meer dan 20 miljard dollar en is daarmee één van de vijftien grootste niet-beursgenoteerde bedrijven in de VS.

Het bedrijf, dat zijn bakermat heeft in Knoxville in de staat Tennessee, telt ruim 27.000 aangesloten leden en ruim 750 verkooppunten verspreid over de VS en Canada. Ook exploiteert het bedrijf tienduizenden parkeerplaatsen voor vrachtwagens en duizenden douchecabines en dieselpompen op de tankstations.

Berkshire koopt in eerste instantie een belang van 38,6 procent in het bedrijf. De familie Haslam behoudt een meerderheidsbelang van 50,1 procent, en de Maggelet Family behoudt 11,3 procent tot 2023. 

Vanaf 2023 zal Berkshire Hathaway de nieuwe meerderheidsaandeelhouder worden, door de overname van nog eens 41,4 procent van de aandelen, terwijl de familie Haslam betrokken blijft bij de onderneming met een aandelenbezit van 20 procent. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nieuwe Amerikaanse belastingwet dichterbij

Vennootschapsbelasting 21 procent.

44 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Amerikaans rentebesluit afgewacht.

1 uur geleden - Lees verder

Van Lanschot Kempen keert op 20 december uit

Geen verzet tegen dividend van 1,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak eindigt lager

Financiƫle markten in afwachting van toelichting Yellen.

2 uren geleden - Lees verder

Stern keert dividend uit

Interimdividend 0,25 euro per aandeel.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.