Wall Street richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 21:36

Aandeel Tesla schudt slecht nieuws af.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste dinsdag richting een hoger slot. Een half uur voor de slotbel steeg de Dow Jones index 0,3 procent, won de S&P 500 0,2 procent en noteerde de Nasdaq 0,1 procent in de plus.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda was het dinsdag nog een rustige dag, omdat de belangrijkste macro-economische data uit Amerika vanaf woensdag pas verschijnen. 

Op macro-economisch vlak was er inderdaad weinig te beleven. Uit inkoopmanagerscijfers bleek dat de bedrijvigheid in de regio New York in september is gekrompen. Woensdag kan de Amerikaanse markt aan de slag met het eerste banenrapport van de week, namelijk dat van loonstrookjesverwerker ADP. Vrijdag volgt het officiële overheidsrapport.

Volgens marktstrateeg J.J. Kinahan van TD Ameritrade blijft het sentiment op de beurs in het algemeen goed en de markt lijkt volgens hem dan ook veerkrachtig, terwijl de weg omhoog wat ploeterend wordt voortgezet.

De olieprijs bleef dinsdag in een krappe bandbreedte. De november-future West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,3 procent lager op 50,42 dollar, tegen een piek van 50,72 dollar eerder op de dag. Volgende richtpunt voor de olieprijs is het voorradenrapport van de Amerikaanse brancheorganisatie API, dat dinsdagavond laat verschijnt, gevolgd door de officiële Amerikaanse voorradencijfers woensdagmiddag.

De euro/dollar noteerde richting het slot in New York op 1,1750. Bij het slot in Europa noteerde de munt op 1,1762 en dinsdagochtend vroeg op 1,1703.

Bedrijfsnieuws

Autofabrikanten in de VS zaten in de lift na sterke verkoopcijfers in de maand september, onder meer dankzij een extra verkoopdag, lagere prijzen en het feit dat Amerikanen in de nasleep van orkanen Irma en Harvey hun voertuigen moesten vervangen. Ford steeg 2,1 procent en General Motors zelf 3,1 procent. Fiat Chrysler daalde fractioneel, omdat de Amerikaans-Italiaanse autofabrikant de verkopen in september als een van de weinige merken wel zag afnemen.

Tesla meldde maandagavond laat dat men in het derde kwartaal beduidend meer auto's afgeleverd heeft. De fabrikant van elektrische voertuigen verklaarde tegelijkertijd dat de productie van het nieuwe Model 3 achterblijft bij de verwachtingen. "De productie van Model 3 was minder dan verwacht als gevolg van productieverstoringen", zo merkte Tesla op. De fabrikant benadrukte echter dat er geen fundamentele problemen zijn met de productie van het nieuwe model of in de toelevering van onderdelen hiervoor. Tesla voegde toe dat het weet wat het moet doen om deze verstoringen op te lossen. Beleggers waren voldoende overtuigd en het aandeel steeg 1,5 procent.

MGM Resorts noteerde circa een half procent in het rood, nadat de eigenaar van hotel Mandalay Bay maandag al 5,6 procent verloor, in de nasleep van het schietincident nabij het hotel in Las Vegas. Wapenproducenten stegen daarentegen. American Outdoor Brands, de moedermaatschappij van Smith & Wesson, won ruim 3 procent en Sturm, Ruger & Co. steeg bijna 2 procent.

Huizenbouwer Lennar steeg 4,6 procent na positieve kwartaalcijfers. De omzet en de winst stegen en het orderboek liep met 18 procent op.

Delta Air Lines kwam met een update over het derde kwartaal en steeg ruim 6 procent, wat gunstig was voor andere Amerikaanse luchtvaartaandelen. Delta Air Lines gaf aan dat de marges onder druk stonden in de verslagperiode vanwege orkaan Irma, maar dat de omzet er eenheid in de periode vermoedelijk wel is gestegen.

Amazon.com daalde 0,3 procent na het nieuws dat de online retailer in Frankrijk op zoek is naar een lokale partner voor de opening van fysieke winkels. Daarnaast zou het concern in opdracht van de Europese Commissie spoedig mogelijk achterstallige belasting terug moeten betalen in Luxemburg, meldde de Wall Street Journal. 

Kroger steeg ruim 3 procent. Op Twitter ging het gerucht dat Ahold Delhaize interesse zou hebben in het Amerikaanse supermarktconcern maar de anonieme zelfbenoemde handelaar DW3p4c leverde geen bron voor de speculatie en beide concerns waren niet bereikbaar voor een reactie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

27 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.