Orkaan Irma drukken marges Delta Air Lines

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 16:31

Stijging omzet per eenheid waarschijnlijk ook onder verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines zag de marges in het derde kwartaal onder druk staan vanwege de impact van orkaan Irma, terwijl de omzet per eenheid wel licht steeg, zij het minder dan verwacht. Dit meldde de Amerikaanse partner van Air France-KLM dinsdag.

De operationele marge komt over de periode juli tot en met september vermoedelijk uit in een bandbreedte van 15,5 tot 16,5 procent, waar Delta Air Lines eerder zei te rekenen op 18 tot 20 procent. "Het bedrijf schat in dat de operationele verstoring van de storm een impact heeft op de winst voor belastingen van circa 120 miljoen dollar", zei het Amerikaanse luchtvaartconcern dinsdag in een toelichting. Door orkaan Irma werden zo'n 2.200 vluchten geannuleerd in Florida, Georgia en het Caribisch gebied, aldus Delta Air Lines.

De vliegtuigmaatschappij rekent voor het kwartaal verder op een 2 procent hogere omzet per eenheid, waar eerder nog een bandbreedte van 2,5 tot 4,5 procent werd voorzien. De omzet uit luchtvracht is vermoedelijk toegenomen naar 1,60 miljard tot 1,65 miljard dollar. 

Volgende week geeft het concern naar verwachting volledige derde kwartaalcijfers vrij.

Het aandeel Delta Air Lines steeg dinsdag meer dan 4 procent in New York.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Uitgelicht: Refresco gaat in op nieuwe avances PAI

Analisten zien goede slagingskans voor overname.

26 minuten geleden - Lees verder

Uitgelicht: Unilever afgestraft voor teleurstellende resultaten

Onderliggende omzetgroei vertraagde onverwachts.

42 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P Equity Research verlaagt koersdoel Unilever

Koersdoel naar 50,00 euro.

54 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten overwegend hoger

Volvo en Ericsson sterke stijgers na positieve resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak blijft dicht bij huis

Aandacht in weekend voor Cataloniƫ en Japanse verkiezingen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.