Olieprijs in krappe bandbreedte

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 20:47

Beleggers wachten op Amerikaanse voorradencijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bleef dinsdag in een krappe bandbreedte. De november-future West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,3 procent lager op 50,42 dollar, tegen een piek van 50,72 dollar eerder op de dag.

Beleggers wegen momenteel de kans op een verlenging van de OPEC productiedeal af tegen de Amerikaanse productie. Volgens analist Phil Flynn van Price Futures is er dan ook nog geen sprake van dat de oliemarkt in balans komt. "De Libische olieproductie ligt bijvoorbeeld op het laagste niveau in maanden vanwege productieverstoringen bij hun grootste olieveld, maar de markt gaat echt wel reageren wanneer de productie hier weer wordt hervat", aldus Flynn.

Daar staat tegenover dat raffinaderijen in Amerika een inhaalslag moeten maken om de voorraden weer op peil te krijgen om zo te voldoen aan de vraag in de nasleep van de orkanen Harvey en Irma. "Kan olie dan de 50,00 dollar vasthouden", vraagt Flynn zich dan ook af.

Handelaar Richard Fullarton van Matilda Capital Management wees op het effect van hogere olieprijzen op de productie. "De OPEC zou er goed aan doen om de productiebeperkingen langer door te laten lopen dan men verwacht, om zo een nieuw basisniveau te creëren voor de olieprijs", aldus Fullarton.

Volgende richtpunt voor de olieprijs is het voorradenrapport van de Amerikaanse brancheorganisatie API, dat dinsdagavond laat verschijnt, gevolgd door de officiële Amerikaanse voorradencijfers woensdagmiddag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

Gisteren - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.