Olieprijs in krappe bandbreedte

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 20:47

Beleggers wachten op Amerikaanse voorradencijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bleef dinsdag in een krappe bandbreedte. De november-future West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,3 procent lager op 50,42 dollar, tegen een piek van 50,72 dollar eerder op de dag.

Beleggers wegen momenteel de kans op een verlenging van de OPEC productiedeal af tegen de Amerikaanse productie. Volgens analist Phil Flynn van Price Futures is er dan ook nog geen sprake van dat de oliemarkt in balans komt. "De Libische olieproductie ligt bijvoorbeeld op het laagste niveau in maanden vanwege productieverstoringen bij hun grootste olieveld, maar de markt gaat echt wel reageren wanneer de productie hier weer wordt hervat", aldus Flynn.

Daar staat tegenover dat raffinaderijen in Amerika een inhaalslag moeten maken om de voorraden weer op peil te krijgen om zo te voldoen aan de vraag in de nasleep van de orkanen Harvey en Irma. "Kan olie dan de 50,00 dollar vasthouden", vraagt Flynn zich dan ook af.

Handelaar Richard Fullarton van Matilda Capital Management wees op het effect van hogere olieprijzen op de productie. "De OPEC zou er goed aan doen om de productiebeperkingen langer door te laten lopen dan men verwacht, om zo een nieuw basisniveau te creëren voor de olieprijs", aldus Fullarton.

Volgende richtpunt voor de olieprijs is het voorradenrapport van de Amerikaanse brancheorganisatie API, dat dinsdagavond laat verschijnt, gevolgd door de officiële Amerikaanse voorradencijfers woensdagmiddag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ECB handhaaft monetair beleid

Rente en opkoopbeleid zoals verwacht ongewijzigd.

29 minuten geleden - Lees verder

Randstad draagt nieuwe commissaris voor

Annet Aris voorgedragen voor periode van vier jaar.

42 minuten geleden - Lees verder

Walt Disney koopt 21st Century Fox

Betaalt 52 miljard dollar in aandelen.

43 minuten geleden - Lees verder

Update: Bank of England handhaaft rente

Centrale bank houdt kruit droog na verhoging in november.

49 minuten geleden - Lees verder

Bank of England handhaaft rente

Centrale bank houdt kruit droog na verhoging in november.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.