Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 12:30

Euro en Britse pond verzwakt.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag rond het middaguur iets hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vlak op 390,09 punten, de Franse CAC 40 steeg 0,2 procent op 5.362,53 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.444,51 punten. In Duitsland zijn de financiële markten dinsdag gesloten vanwege de viering van een nationale feestdag. De Spaanse beurs weet, net als maandag, niet aan te haken en levert 0,4 procent in.

"Er heerst dinsdag nervositeit in de markt vanwege de verhoogde politieke risico's en lagere bedrijfsactiviteit", merkte marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities op, eraan toevoegend dat als gevolg daaraan de euro en het Britse pond beide zijn verzwakt. "Bij opening van de aandelenmarkten in Azië was sprake van een beperkte reactie op de uitbarsting van geweld in Spanje na het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië, maar tijdens het openen van de beurzen in Europa drong het besef door dat wel eens een nieuwe politieke crisis zou kunnen worden die de solidariteit in de eurozone zou kunnen bedreigen", analyseerde Anthis

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in augustus op maandbasis met 0,3 procent zijn gestegen. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in augustus met 2,5 procent, meer dan de 2,0 procent een maand eerder.

Tevens werd bekend dat de Britse bouwsector in september onverwacht is gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de Britse bouwsector daalde van 51,1 in augustus naar 48,1 in september.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 50,46 dollar, terwijl een november-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 55,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1743. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1721 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1732  op de borden.

Bedrijfsnieuws

Spaanse banken noteerden verdeeld, na de forse verliezen een dag eerder, na het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië op zondag. Caixabank verloor 0,1 procent, Banco Santander daalde 0,2 procent en Bankia noteerde 1,0 procent hoger.

Staalconcern Thyssenkrupp noteerde rond het middaguur 1,2 procent lager, na een adviesverlaging door Barclays naar Onderwogen. Volgens de bank onderschat de markt de schuld van de staalgigant, wordt de winst overschat en is de markt te optimistisch over de voordelen van de opsplitsing van de staalactiviteiten.

Het Britse Ferguson steeg 3,7 procent, nadat de distributeur van loodgieter- en verwarmingsonderdelen een aandeleninkoopprogramma initieerde van 500 miljoen pond, na een stijging van de winst in het boekjaar dat eindigde op 31 juli.

Luchtvaarders consolideerden hun winsten van maandag, na het faillissement van sectorgenoot Monarch Airlines. EasyJet steeg 1,1 procent, International Consolidated Airlines won 0,5 procent en Ryanair noteerde 0,4 procent hoger.

Coca-Cola HBC daalde 2,3 procent, nadat de bottelaar meldde dat CEO Dimitris Lois is overleden.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,4 procent hoger op 2.529,12 punten. De Dow Jones index eindigde zelfs 0,7 procent in het groen op 22.557,60 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 6.516,72 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

10 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

23 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

45 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

50 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.252,43 0,57% 29,59 5.222,84
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.421,36 0,46% 24,96 5.396,40