Europese beurzen hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 18:32

Financiele markten Duitsland gesloten vanwege nationale feestdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 390,72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.367,41 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.468,11 punten. De Duitse financiële markten waren dinsdag gesloten vanwege een nationale feestdag.

Maandag steeg The Stoxx Europe 600 index, de pan-Europese index, 0,5 procent, gestimuleerd door een zwakkere euro, nadat het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië uitmondde in gewelddadige botsingen tussen kiezers en de politie. Catalaanse leiders verklaarden te overwegen later in de week een onafhankelijkheidsverklaring af te geven, omdat circa 90 procent van de kiezers een splitsing van Spanje ondersteunde.

De centrale regering van Spanje heeft de stemming echter onwettig verklaard. De Spaanse minister van justitie Rafael Catalá waarschuwde dat Madrid alles in het werk zal stellen om een afscheiding te voorkomen. Dinsdag vond in de autonome regio een algemene staking plaats om het geweld van de politie te veroordelen, waarbij scholen en het openbaar vervoer voor het grootste deel van de dag werden stilgelegd.

"De politieke risico's zijn de afgelopen twee weken geleidelijk toegenomen: Het begon met de Duitse federale verkiezingen, die leidden tot de opkomst van de rechts-populisten, en dan nu de onafhankelijkheidsstem van Catalonië", zei marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in augustus op maandbasis met 0,3 procent zijn gestegen. Op maandbasis stegen de producentenprijzen in augustus met 2,5 procent.

Tevens werd bekend dat de Britse bouwsector in september onverwacht is gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de Britse bouwsector daalde van 51,1 in augustus naar 48,1 in september.

Olie noteerde dinsdag verdeeld. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 50,52 dollar, terwijl een november-future Brent vlak sloot op 56,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1762. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1721 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1732  op de borden.

Bedrijfsnieuws

Spaanse banken herstelden dinsdag van de forse verliezen een dag eerder, na het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië zondag. Caixabank won 1,6 procent, Banco Santander steeg 0,2 procent en Bankia noteerde 1,4 procent hoger.

Staalconcern Thyssenkrupp noteerde 1,2 procent lager, na een adviesverlaging van Barclays. Volgens de bank onderschat de markt de schuld van de staalgigant, wordt de winst overschot en is de markt te optimistisch over de voordelen van de opsplitsing van de staalactiviteiten.

Het Britse Ferguson steeg 3,6 procent, nadat de distributeur van loodgieter- en verwarmingsonderdelen een aandeleninkoopprogramma initieerde van 500 miljoen pond, na een stijging van de winst in het boekjaar dat eindigt op 31 juli.

Luchtvaarders consolideerden hun winsten van maandag, na het faillissement van sectorgenoot Monarch Airlines. EasyJet steeg 1,2 procent, International Consolidated Airlines won 0,5 procent en Ryanair noteerde 3,0 procent hoger.

Coca-Cola HBC daalde 2,5 procent, nadat de bottelaar meldde dat CEO Dimitris Lois is overleden.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.530,81 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

27 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

40 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

1 uur geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

1 uur geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.252,43 0,57% 29,59 5.222,84
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.421,36 0,46% 24,96 5.396,40