Brussel willen miljoenen aan belasting van Amazon

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 17:14

Woensdag mogelijk aankondiging volgens Wall Street Journal.

(ABM FN-Dow Jones) Brussel wil mogelijk dat Luxemburg miljoenen euro's aan niet ontvangen belasting van Amazon.com terugvordert en komt op zijn vroegst woensdag met die aankondiging. Dit meldde The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen na soortgelijke berichten in The Financial Times.

Het besluit van de Europese Commissie, die fungeert als toezichthouder voor de lidstaten van de Europese Unie, is onderdeel van hernieuwde pogingen om strenger op te treden tegen grote multinationals en zo misgelopen belastingen te innen. Recent spraken de lidstaten af om nieuwe regels op te stellen zodat beter opgetreden kan worden tegen bijvoorbeeld techreuzen als Google en Facebook. 

Het aandeel Amazon.com noteerde dinsdag 0,1 procent lager in New York.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Damrak blijft dicht bij huis

Aandacht in weekend voor Cataloniƫ en Japanse verkiezingen.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: minder winst voor BinckBank

Geen opleving handel in september voorzien.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen krijgt vaart.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.