Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Euronext

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 11:02

Zwitserse bank handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 56,00 euro naar 58,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank over Europese beursorganisaties.

De zakenbank verlaagde zijn ramingen voor de commissies uit de handel in aandelen, na licht lager dan verwachte volumes in het derde kwartaal. Daar staat echter tegenover dat de overname van valutahandelsplatform FastMatch werd toegevoegd aan de winstramingen, na afronding van de deal in augustus. 

Hierdoor gaan de ramingen voor de winst per aandeel met 2 procent tot 4 procent omhoog voor 2018 en 2019, waardoor UBS voor beide jaren 8 procent boven de consensusverwachting van analisten zit.

Ondanks de licht tegenvallende volumes voor het derde kwartaal, liet het aandelenvolume op Euronext in september wel de sterkste groei zien van de Europese sectorgenoten, met 15 procent op jaarbasis, na een zwakke maand augustus, volgens UBS.

De bank blijft ook positief over Deutsche Boerse, maar negatief over de Spaanse beurs BME en neutraal over de London Stock Exchange en Flow Traders. 

De winstraming voor het Nederlandse flitshandelaar in 2017 werd door UBS met 6 procent verlaagd vanwege het zwakke handelsklimaat in het derde kwartaal. Het koersdoel voor Flow Traders bleef 23,50 euro.

Het aandeel Euronext noteerde dinsdagochtend 1,7 procent hoger op 52,86 euro. Flow Traders verloor 1,0 procent op 22,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Uitgelicht: Refresco gaat in op nieuwe avances PAI

Analisten zien goede slagingskans voor overname.

23 minuten geleden - Lees verder

Uitgelicht: Unilever afgestraft voor teleurstellende resultaten

Onderliggende omzetgroei vertraagde onverwachts.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P Equity Research verlaagt koersdoel Unilever

Koersdoel naar 50,00 euro.

51 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten overwegend hoger

Volvo en Ericsson sterke stijgers na positieve resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak blijft dicht bij huis

Aandacht in weekend voor Cataloniƫ en Japanse verkiezingen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 20,38 -0,49% -0,10 20,48