Beursblik: Standard & Poor's verlaagt kredietrating Kardan

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 16:59

Aandeel fors onderuit na verlaging.

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft via zijn Israëlische dochter Maalot de kredietwaardigheid van Kardan  verlaagd van ilB naar ilCCC en geeft bovendien een negatieve outlook. Dit meldde de kredietwaardigheidsbeoordelaar dinsdag.

Met de verlaging van de rating is Kardan van de lijst CreditWatch met negatieve implicaties afgehaald.

S&P-dochter Maalot motiveert de verlaging met het oordeel dat de financiële flexibiliteit van Kardan laag is als gevolg van zijn zeer hoge schuldpositie en het feit dat de portefeuille van het bedrijf slechts uit private assets bestaat. "Wij hebben begrepen dat de vennootschap momenteel moeite doet om materiële assets te verkopen", zei de kredietwaardigheidsbeoordelaar.

"Hoe langer het voor het bedrijf duurt om assets te verkopen om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen, des te meer zijn schuldeisers zijn blootgesteld aan het gecompliceerde verkoopproces dat mogelijk niet tijdig wordt afgerond, voegde S&P toe.

Het aandeel Kardan noteerde dinsdag op een groen Damrak liefst 16,1 procent lager op 0,19 euro. Voorafgaand aan het bericht over de ratingverlaging noteerde het aandeel nog rond 0,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,15 -6,25% -0,01 0,15