Bank of Australia handhaaft rente

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 07:56

Refirente gehandhaafd op 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Australia heeft dinsdag de rente onveranderd gelaten. Dit maakte de centrale bank dinsdag bekend na het rentebesluit.

Met het rentebesluit blijft de refirente conform de verwachting staan op 1,50 procent. Tijdens de beleidsvergadering in aanloop naar het besluit werd geconstateerd dat de arbeidsmarkten zijn verscherpt en dat in veel volgroeide economieën de groei bovengemiddeld is, hoewel er onzekerheden blijven.

De economen van de bank constateren dat de salarisgroei in Australië en de meeste andere landen laag blijft, net als de inflatie en de volatiliteit.

De Australische economie groeide in het afgelopen kwartaal met 0,8 procent en de centrale bank verwacht dat de economie van het land in de loop van het jaar verder zal aantrekken, net als de investeringen buiten de mijnindustrie en de huishoudbestedingen. De werkgelegenheid is volgens de bank de laatste maanden sterk gegroeid.

De Australische dollar is sinds media dit jaar geapprecieerd, deels vanwege een lagere Amerikaanse dollar. Dat leidt tot een lagere groei van de economische activiteit en inflatie dan tot nu toe voorzien, zo merkte de centrale bank op.

Volgens de centrale bank ondersteunen de lage rentetarieven de Australische economie en handhaving van het huidige monetaire beleid is consistent met duurzame economische groei en het bereiken van de inflatiedoelstellingen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers flink omhoog

Altice blijft aandeel om te mijden.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX de sterkste stijger.

12 januari 2018, 22:10 - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Inflatie conform de verwachting.

12 januari 2018, 22:06 - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Inflatie conform de verwachting.

12 januari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs toch weer hoger gesloten

Amerika houdt Iran-deal intact.

12 januari 2018, 20:40 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.