Amerikaanse autoverkopen flink omhoog

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 17:15

Meer voertuigen verkocht door nasleep orkanen en kortingen.

(ABM FN-Dow Jones) De autoverkopen in de Verenigde Staten zijn in september gestegen. Prijskortingen en toegenomen verkopen in de nasleep van de verwoestende orkanen Harvey en Irma droegen bij aan de hogere verkopen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van grote autofabrikanten als General Motors, Ford, Toyota en Fiat Chrysler.

Met de stijging komt een einde aan een aantal maanden van dalingen. In september kon geprofiteerd worden van een extra verkoopdag. GM en Ford verkochten bovendien meer pickups en SUV's, hun meest winstgevende producten.

Bij GM stegen de verkopen op jaarbasis met 12 procent tot een totaal van 279.397 auto's, terwijl Ford de verkopen op zag lopen met 9 procent tot 221.643 voertuigen. Bij Toyota was sprake van een verkoopstijging van 15 procent ten opzichte van september 2016, waarmee het totaal aantal uitkwam op 226.632. Alleen Fiat Chrysler vormde een uitzondering, daar namen de autoverkopen op jaarbasis met 10 procent af tot 174.266 stuks.

In september steeg de vraag naar auto's in navolging van de orkanen Irma en Harvey, waarbij veel voertuigen onherstelbaar beschadigd raakten. Analisten verwachten dat de Amerikaanse auto-industrie hier ook de komende maanden van kan profiteren. Volgens econoom Jonathan Smoke van Cox Automotive moeten er in Texas en Florida in totaal zo'n 600.000 voertuigen worden vervangen en de piek in de verkopen is meestal in de eerste twee maanden van herstel na de orkaan merkbaar, aldus de marktvorser.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

29 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

43 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

1 uur geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

1 uur geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.