Amazon zoekt Franse partner voor opening winkels - media

Redactie ABM Financial News - 3 oktober 2017, 13:13

Internetgigant wil pilotproject in Seattle uitrollen in Europa.

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com is in Frankrijk op zoek naar een lokale partner voor de opening van fysieke winkels. Dit meldde de Franse krant Le monde dinsdag.

De internetreus zou volgens de krant in twee jaar 15 Amazon Go winkels willen openen en dan vooral in de regio Parijs. Het winkelconcept wordt op dit moment getest in het Amerikaanse Seattle.

Le Monde meldt dat Amazon.com de Franse concerns Casino,  Intermarché en Systeme U zou hebben benaderd voor de overname van een aantal winkels, maar die bedrijven willen daar volgens de krant niet aan meewerken.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon.com bij supermarktketen Morrisons ook nul op het rekest hebben gekregen, meldde Le Monde.

Amazon.com heeft in augustus in de Verenigde Staten voor 13,7 miljard dollar de supermarktketen Whole Foods overgenomen.

Het Franse weekblad Valeurs Actuelles meldde eind vorige maand dat de Amerikaanse internetgigant ook zou azen op een overname van de Franse supermarktketen Carrefour.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: minder winst voor BinckBank

Geen opleving handel in september voorzien.

53 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen krijgt vaart.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen in volle gang

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CARREFOUR toevoegen aan uw watchlist 17,87 0,90% 0,16 17,71