Omzet Peugeot Citroen flink hoger met hulp van Opel

Redactie ABM Financial News - 25 oktober 2017, 08:05

Omzet een derde omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Groupe PSA, bekend van Peugeot en Citroën auto's, heeft in het derde kwartaal van 2017 een fikse omzetstijging gerealiseerd vanwege de overname van Opel. Dit maakte de Franse autogroep woensdagochtend bekend. 

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 31,4 procent naar 15,0 miljard euro. Het was de eerste keer dat het overgenomen Opel werd meegenomen in de resultaten. Over de eerste negen maanden van het jaar stegen de inkomsten met 12,7 procent tot ruim 39 miljard euro. 

PSA zei dat de omzet en het marktaandeel in alle regio's groeiden, met uitzondering van China. Met inbegrip van Opel stegen de verkopen met krap 24 procent. 

Voor dit jaar verwacht Groupe PSA dat de automarkt zal groeien met circa 3 procent in Europa, 5 procent in China en 7 procent in Latijns-Amerika. De Russische automarkt zal naar verwachting van de autogroep dit jaar met 8 procent stijgen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PEUGEOT toevoegen aan uw watchlist 18,47 0,82% 0,15 18,32