Licht hogere futures op Wall Street

Redactie ABM Financial News - 23 oktober 2017, 13:23

Belastingplan en kwartaalcijfers slaan de trom.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee zouden de beurzen zo maar een nieuwe set records kunnen neerzetten, nu handelaren zich blijven verheugen op de beloofde belastinghervormingen en blij zijn met meevallende kwartaalresultaten. 

De hoop dat de belastingverlagingen erdoor komen werd hernieuwd nadat de Senaat een conceptbegroting voor het komende jaar accordeerde. De belastinghervorming zou goed zijn voor de bedrijfswinsten en dus voor de aandelenmarkten.

Daarnaast kijkt de markt maandag naar bedrijfsresultaten van Hasbro, Halliburton, VF en Kimberley-Clark.

Van de S&P500-bedrijven die hun derde kwartaalcijfers hebben bekendgemaakt heeft tot nu toe ongeveer driekwart de verwachtingen overtroffen, volgens data van FactSet.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een decemberfuture West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 51,88 dollar, terwijl een decemberfuture Brent 0,2 procent goedkoper werd op 57,65 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1745. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1767 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1770 op de borden. 

In Japan steeg de Nikkei-index en daalde de yen na de ruime verkiezingsoverwinning van de Japanse premier Shinzo Abe zondag. Dit betekent dat het ruime monetaire beleid waarschijnlijk doorgaat, waardoor de yen zwak blijft en de aandelenmarkt wordt gesteund.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Tesla klommen 1,6 procent in de handel voorbeurs. De maker van elektrische auto's mag zijn eigen fabriek in Shanghai bouwen, volgens personen die bekend zijn met de plannen.

Cisco Systems zakte 0,1 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat een overname van softwarebedrijf BroadSoft nabij is. 

Hasbro heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere nettowinst behaald. De nettowinst steeg met 3 procent tot 266 miljoen euro. Dit komt neer op 2,09 per aandeel. Het bedrijfsresultaat bleef echter vrijwel onveranderd, op 361 miljoen euro.  Hasbro noteerde vrijwel onveranderd in de handel voorbeurs. 

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag opnieuw op recordstanden voor de drie grote indices. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,5 procent tot 2.575,20 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 23.328,63 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 6.629,05 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lennar bouwt meer huizen

Winst schiet tekort op eigen verwachtingen.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Societe Generale verhoogt koersdoel Altice

Aandeel blijft op verkooplijst.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Goldman Sachs zet RELX op kooplijst

Zakenbank prijst innovatiekracht.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: stevig afstraffing Takeaway op rode beurs

AEX neemt pauze na koersrally.

1 uur geleden - Lees verder

Luchtvrachtvervoer sterk gestegen

Groei op alle continenten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.