Wall Street richting licht hogere opening

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 12:48

Positieve start vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een licht hogere opening voor Wall Street, dat daarmee het vierde kwartaal positief lijkt af te trappen. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 0,1 procent in de plus.

Het vierde kwartaal is traditioneel gezien het sterkste voor de aandelenmarkten en marktkenners zijn dan ook optimistisch gestemd over de laatste drie maanden van het jaar. Analist Katie Stockton van BTIG verwacht vooral positieve technische katalysatoren, zoals uitbraken naar boven.

Op macro-economisch vlak is er maandag aandacht voor een tweetal inkoopmanagersindexen over de Amerikaanse industrie in september en de bouwuitgaven in augustus. Later in de week volgen ook de maandelijkse banenrapporten. 

"Het wordt weer een drukke week voor de markten", volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda. 

Bedrijfsnieuws

Mogelijk komt het aandeel Oracle in beweging nadat bestuursvoorzitter Larry Ellison van het softwarebedrijf zondag beloofde dat zij cloudopslag aan kunnen bieden voor een lagere prijs dan Amazon.com. 

Altice USA en The Walt Disney Company hebben zondagavond een voorlopige overeenkomst gesloten om de zenders ESPN, ABC en andere Disney-kanalen beschikbaar te kunnen houden voor miljoenen abonnees in New York. Beide bedrijven konden het niet eens worden over hoeveel Altice zou moeten betalen voor de Disney-kanalen. "We hebben inmiddels een voorlopige overeenkomst bereikt en hebben de deadline verschoven om de definitieve voorwaarden vast te leggen", aldus beide bedrijven. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 2.519,36 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 22.405,09 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 6.495,96 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Nog steeds aandacht voor bedrijfscijfers.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen komt op stoom.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Agenda gevuld met bedrijfsresultaten.

50 minuten geleden - Lees verder

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.