Wall Street beweegt richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 14:41

Positieve start vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Het vierde kwartaal is traditioneel gezien het sterkste voor de aandelenmarkten en marktkenners zijn dan ook optimistisch gestemd over de laatste drie maanden van het jaar. Analist Katie Stockton van BTIG verwacht vooral positieve technische katalysatoren, zoals uitbraken naar boven.

"Het wordt weer een drukke week voor de markten", volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda. Op macro-economisch vlak is er maandag aandacht voor een tweetal inkoopmanagersindexen over de Amerikaanse industrie in september en de bouwuitgaven in augustus. Later in de week volgen ook de maandelijkse banenrapporten.

Dallas Fed-voorzitter Rob Kaplan neemt maandag deel aan een Q&A-sessie in El Paso/Texas.

Olie noteerde maandag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 2,1 procent tot 50,62 dollar, terwijl een november-future Brent 1,6 procent lager bewoog op 55,88 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1756. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1752 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1818 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Mogelijk komt het aandeel Oracle in beweging nadat bestuursvoorzitter Larry Ellison van het softwarebedrijf zondag beloofde dat zij cloudopslag aan kunnen bieden voor een lagere prijs dan Amazon.com. Het aandeel Oracle noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger. Amazon.com won 0,4 procent.

MGM Resorts International verloor 4,9 procent, na een schietpartij bij het Mandalay Bay in  Las Vegas, één van MGM's hotels, waarbij meer dan dan vijftig doden vielen en meer dan 200 gewonden.

Streaming video-bedrijf Roku verloor 8,6 procent. Na zijn beursdebuut afgelopen donderdag steeg het aandeel ruim 30 procent. Vrijdag dikte het aandeel nog eens 12,9 procent aan.

Altice USA en The Walt Disney Company hebben zondagavond een voorlopige overeenkomst gesloten om de zenders ESPN, ABC en andere Disney-kanalen beschikbaar te kunnen houden voor miljoenen abonnees in New York. Beide bedrijven konden het niet eens worden over hoeveel Altice zou moeten betalen voor de Disney-kanalen. "We hebben inmiddels een voorlopige overeenkomst bereikt en hebben de deadline verschoven om de definitieve voorwaarden vast te leggen", aldus beide bedrijven. Disney won 0,3 procent en Altice USA steeg 11,0 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 2.519,36 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 22.405,09 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 6.495,96 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen openen overwegend hoger

Alle ogen op rentebesluit Fed.

8 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Atrium

Vastgoedfonds laat opbrengst verkoop Hongaarse portefeuille terugvloeien.

22 minuten geleden - Lees verder

Schaaij onderzoekt aansprakelijkheid commissarissen SnowWorld

Kritiek volgens SnowWorld onterecht.

44 minuten geleden - Lees verder

Warrants Galapagos uitgeoefend

Bijna 300.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

49 minuten geleden - Lees verder

Consumenten spenderen meer

Bijna procent meer uitgegeven in januari.

59 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.