Wall Street begint oktober met winst

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 22:07

Dollar stevig hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is de nieuwe handelsmaand goed begonnen, met stijgende koersen en zo nieuwe recordstanden in de boeken.

Bij het klinken van de slotbel noteerde de Dow Jones index 0,7 procent hoger op 22.557,60 punten, won de breder samengestelde S&P 500 index 0,4 procent op 2.529,12 punten en techbeurs Nasdaq wist 0,3 procent te winnen op 6.516,72 punten.

Analist Brian Reynolds van Canaccord Genuity is van mening dat de huidige stierenmarkt nog jaren kan aanhouden, ondanks alle onzekerheden, zoals die rondom Noord-Korea, de Amerikaanse politiek en het verkrappende beleid van de Federal Reserve.

Reynolds is optimistisch gestemd over de koersontwikkeling de komende jaren omdat volgens de analist pensioengeld naar de markten blijft stromen. En bedrijven maken hier gebruik van om eigen aandelen in te kopen. Reynolds denkt dat de markt nog zeker 3 jaar kan genieten van oplopende koersen en mogelijk zelfs vijf jaar. Daarmee zou de huidige stierenmarkt met afstand de grootste in de geschiedenis worden.

Maandagavond zei Robert Kaplan van de Dallas Fed dat hij eerst progressie wil zien in de ontwikkeling van de inflatie alvorens een renteverhoging te kunnen rechtvaardigen. De centraal bankier zei dat de Fed "geduldig" moet zijn met het monetaire beleid.

Dit weekend schoot een Amerikaan in Las Vegas vanuit het Mandalay Bay hotel meer dan 50 mensen dood die een festival bezochten. Daarnaast raakten er nog honderden festivalgangers gewond. Vuurwapenfabrikanten profiteerden, zoals meeste het geval is bij aanslagen, hier duidelijk van.

President Donald Trump zei zondag op Twitter dat "aardig zijn tegen de Rocket Man [De Noord-Koreaanse leider King Jong-un] al 25 jaar niet heeft gewerkt". Waarom zou het nu wel werken vroeg Trump zich af. "Clinton slaagde er niet in, Bush slaagde er niet in en Obama slaagde er niet in. Ik zal niet falen", zo schreef de president.

Macro-economisch was de aandacht vooral gericht op de gemoedstoestand van de inkoopmanagers. Volgens het Institute for Supply Management nam de groei afgelopen maand toe, met een inkoopmanagersindex die steeg van 58,8 naar 60,8, terwijl economen juist hadden gerekend op een lichte daling van de index. Cijfers van Markit wezen ook op een stijging van de inkoopmanagersindex, van 52,8 naar 53,1, hetgeen nipt hoger was dan de voorlopige meting van een ruime week terug van 53,0.

Econoom Chris Williamson van Markit wees er op dat de index steeg, ondanks de verstoringen die de orkanen Harvey en Irma afgelopen maand teweeg brachten. De deelindex voor de werkgelegenheid lag er ook goed bij, met de hoogste banengroei in negen maanden tijd. Toch zag Williamson wel reden tot zorgen. De deelindex voor de output bleef onveranderd op een laag groeitempo wijzen.

De bouwuitgaven namen in augustus met een half procent toe, na een daling van 1,2 procent een maand eerder. Economen rekenden op een stijging van 0,4 procent voor augustus.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1734, waar dit vrijdag nog 1,1821 was. Olie werd ruim twee procent goedkoper, onder meer vanwege de oplopende dollar, maar ook door zorgen over een stijgend aanbod.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Oracle ging 0,9 procent hoger en Amazon.com daalde 0,2 procent. Bestuursvoorzitter Larry Ellison van Oracle beloofde zondag dat zijn bedrijf cloudopslag aan zal bieden voor een lagere prijs dan Amazon.com.

Streaming video-bedrijf Roku verloor meer dan 11 procent. Na zijn beursdebuut afgelopen donderdag steeg het aandeel ruim 30 procent. Vrijdag dikte het aandeel nog eens 12,9 procent aan.

Altice USA en The Walt Disney Company hebben zondagavond een voorlopige overeenkomst gesloten om de zenders ESPN, ABC en andere Disney-kanalen beschikbaar te kunnen houden voor miljoenen abonnees in New York. Beide bedrijven konden het aanvankelijk niet eens worden over hoeveel Altice zou moeten betalen voor de Disney-kanalen. "We hebben inmiddels een voorlopige overeenkomst bereikt en hebben de deadline verschoven om de definitieve voorwaarden vast te leggen", aldus beide bedrijven. Het aandeel Disney won 1,3 procent en Altice USA steeg 0,8 procent.

Vanwege de schietpartij in LasVegas stond de entertainmentindustrie onder druk. MGM Resorts verloor bijvoorbeeld 5,6 procent. Vuurwapenfabrikanten spinden juist garen bij de aanval. Zo won American Outdoor Brands, de fabrikant van het bekende merkt Smith & Wesson, 3,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.