Shell, Total en Statoil sluiten overeenkomst voor CO2-opslag

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 12:37

CO2-opslag gaat plaatsvinden op Noors continentale plat.

(ABM FN-Dow Jones) De oliemaatschappijen Shell, Total en Statoil hebben een overeenkomst bereikt voor de opslag van CO2 op het Noorse continentale plat van de Noordzee. Dit maakten de drie maatschappijen maandagmiddag bekend.

De eerste fase van het project kan een capaciteit bereiken van circa 1,5 miljoen ton CO2 per jaar. Daarbij kan CO2 worden opgeslagen van industriebronnen uit verschillende landen. Hiermee willen de bedrijven een bijdrage leveren aan het Parijse klimaatakkoord. Het project wordt gesteund door de Noorse regering.

Bij de start van het project wordt CO2 per schip aangevoerd vanuit industriële faciliteiten in Oost-Noorwegen naar een terminal, waarvoor de locatie nog moet worden vastgesteld. In de vervolgfase kan de CO2 per pijplijn vanuit de terminal naar injectiebedden bij het Trollveld in de Noordzee worden getransporteerd.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Shell 0,5 procent hoger op 25,69 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 28,52 -0,49% -0,14 28,66
TOTAL toevoegen aan uw watchlist 47,29 -0,63% -0,30 47,59