Beursblik: experts blijven somberen

Redactie ABM Financial News - 2 oktober 2017, 18:39

Ahold Delhaize meest geliefd voor oktober.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn ook voor oktober weer somber gestemd. Dit bleek maandag uit de maandelijkse enquete van Actiam.

Hoewel september volgens analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquete, een bijzonder goede maand was met een koersstijging van 4,1 procent, blijven de experts somber gestemd. Van de geraadpleegde experts is 36 procent pessimistisch gestemd en slechts 28 procent optimistisch. De rest is neutraal.

"De sombere stemming komt vooral door de verwachte negatieve effecten van afbouwen van QE. De optimisten wijzen op de goede economische groei en de winstontwikkeling", vatte Van Zeijl de reacties in de enquete samen.

Van de experts was een maand geleden 45 procent pessimistisch over september, terwijl slechts 29 procent optimistisch was. Volgens Van Zeijl is september ook niet vaak een heel goede beursmaand en was afgelopen maand de beste septembermaand in maar liefst 20 jaar tijd.

Voor het komende halfjaar zijn de cijfers beter. Dan is 33 procent optimistisch gestemd en 28 procent pessimistisch. Wel is het optimisme daarmee nog altijd ver onder gemiddelde over de afgelopen jaren, benadrukte Van Zeijl.

Ahold topper

Voor komende maand is opnieuw Ahold Delhaize het meest getipte aandeel onder de experts. "Afgelopen maand was dat ook al zo en liet het aandeel een bescheiden outperformance zien." Ook Boskalis en Aegon zouden volgens de experts koopwaardig zijn. Van Zeijl merkte op dat Boskalis eigenlijk nooit in de lijstjes voorkomt, zowel niet als topper, maar ook niet als flopper.

Het minste vertrouwen onder de experts is er in Altice. "Een oude bekende", aldus Van Zeijl. Ook Unilever wordt afgeraden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Herstel Halliburton zet door

Winst en omzet omhoog in derde kwartaal.

8 minuten geleden - Lees verder

Licht hogere futures op Wall Street

Belastingplan en kwartaalcijfers slaan de trom.

17 minuten geleden - Lees verder

Meer winst voor Hasbro

Omzet speelgoedfabrikant ook hoger.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: bouw windparken voorlopig niet voorbij

Lagere stroomprijs zou rendement ondermijnen.

33 minuten geleden - Lees verder

Volatiliteit AEX omlaag

Volatiliteit Aegon stijgt het hardst.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 544,63 0,01% 0,07 544,56
AEGON toevoegen aan uw watchlist 5,05 1,20% 0,06 4,99
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 17,35 -0,29% -0,05 17,40
BOSKALIS... toevoegen aan uw watchlist 30,67 -0,71% -0,22 30,89
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 47,88 0,19% 0,09 47,79